LIKOVNA DEJAVNOST \ LIKOVNI NATEČAJI IN RAZPISI

AKTUALNI LIKOVNI NATEČAJI IN RAZPISI SEZONA 2020/21

 

 

Fotovizije

prijave do 10. junija 2021

FESTIVAL VIZIJE – FESTIVAL MLADINSKE KULTURE 2021
Likovni ustvarjalci – Fotovizije

Likovni del festivala je prikaz mladinske fotografske dejavnosti. Mladi fotografi med 14. in 26. letom lahko na natečaju sodelujejo s serijo fotografij na razpisano temo RAVNOTEŽJE.

več >>

 

električno pometanje

prijave do 21. aprila 2021

Spletni likovni natečaj: FANTASTIČNA DEDIŠČINA

Likovne ustvarjalce vabimo na raziskovanje kulturne dediščine ter sočasno fantazijsko potovanje v prihodnost. Iščemo drzne, duhovite, slikovite, navihane, pomenljive ali utopične znanstveno fantastične likovne izdelke, ki bodo podobe preteklosti spojili z vizijami prihodnosti.

več >>

 

videz tipnega

 

Razpis Regijskih tematskih razstav za 8. državno tematsko razstavo 2021 in 8. državne tematske razstave 2022

Namen projekta je spodbuditi ljubiteljske ustvarjalce k razmišljanju o možnostih ustvarjalnega izražanja, k nadgrajevanju znanja in veščin ter iskanju novih likovnih rešitev. Izbrano temo ponujamo kot izziv, ki naj razširi likovno in miselno obzorje ustvarjalcev. Natečaj je tematski. Pod naslovom Videz tipnega bomo raziskovali načine, kako z likovnimi sredstvi priklicati taktilne občutke. Ukvarjali se bomo s pojmi, kot so raster, šrafura, poteza, faktura, tekstura ...

več >>

 

ZAKLJUČENI LIKOVNI NATEČAJI IN RAZPISI SEZONA 2019/20

 

 

Poletni spletni likovni natečaj:
OCEAN V SKODELICI

Likovne ustvarjalce vseh generacij – risarje, slikarje, kiparje, grafike, ilustratorje, keramike, fotografe in eksperimentatorje v mešanih tehnikah,– smo ponovno povabili k sodelovanju na sp(o)letnem likovnem natečaju.

več >>

 

Foto VIZIJE 2020

Nova Gorica, jesen 2020

Zaradi ukrepov za zajezitev epidemije novega koronavirusa je bil festival, ki bi moral potekati med 15. in 17. majem 2020, prestavljen na november, fotografski natečaj pa smo podaljšali do 10. septembra 2020.

več >>

   

PROTISTRIP

 

PROTISTRIP

Na spletni natečaj Protistrip – s stripom proti virusu, ki je potekal med 26. marcem in 30. aprilom 2020, smo prejeli dela 383 avtorjev in avtoric.

več >>

   

 

RAZGLEDI DOMA

 

RAZGLEDI DOMA

Na spletni natečaj za vse generacije Razgledi doma, ki je potekal med 26. marcem in 30. aprilom 2020, smo prejeli 464 del avtorjev in avtoric iz vse Slovenije in iz zamejstva.

več >>