LITERATURA / NATEČAJI / MENTORJEV FEFERON

 

Če vas je ravnokar zapeklo, to ni naključje,
kajti

Revija MENTOR in JSKD razpisujeta natečaj za 

 

MENTORJEV FEFERON 2019

ZA NAJBOLJŠO PROTESTNO PESEM ALI DRUŽBENO SATIRO.


Medijski pokrovitelj:

MMC RTVSLO – prvi interaktivni multimedijski portal

 

Protest in satira, to zdaj že vemo, nista zgolj ogorčeno vihtenje pesti in besen krik, ki gre skoz kosti, pač pa, zlasti v našem primeru, duhovito, bistro, a brezkompromisno vihtenje peresa in navsezadnje posledično tudi glasbil, ki nekako sodijo v ta špil že od pamtiveka! Dandanes so časi marsikdaj bodisi brezvoljni ali pa preveč polikani, tako pač pride, a zato je tu Mentorjev feferon, ki se trudi, da bi popolnjeval zakladnico dobre, kakovostne literarne satire. In zato ste tu tudi vi, ki vam ni vseeno in ki vam satira pomeni še kaj več od duhovičenja s kozarcem piva v rokah! Res je, čas je za resno duhovito literarno satiro!

Urno torej pero v roke in za mizo ali kjerkoli že pišete! Prostor ni pomemben, pomemben je navdih, ki pa naj se pošteno našpiči in pove, kakor to velja junakom!

Navodila, zdaj že jako znana, se glasijo:
- natečaj je anonimen,
- natečaj je namenjen tistim, ki imajo bodice in vedo, kaj z njimi,
- v primeru izbora prijavite pesmi z namenom brezplačne objave v Mentorju,
- vsak avtor sme poslati največ dve pesmi,
- v elektronski obliki naj angažirane teme prispejo do petka, 2. avgusta 2019, na e-naslov: mentor@jskd.si, zadeva: Mentorjev feferon 2019 – prijava,
ime datoteke v wordu, v priponki: Šifra_Feferon_JSKD_2019 (npr: Čokolada_Feferon_JSKD_2019).

Dodajamo še:

- ker je razpis anonimen, naj bo vsaka pesem opremljena s šifro, v e-prijavo na spletni strani JSKD pa zapišite svoje prave podatke (šifra-poljubna beseda ali besedna zveza/ne številka; ime in priimek, kraj in občina bivanja, gsm, e-naslov, letnica rojstva itd.), ki bodo znani šele po odločitvi žirije, najpozneje mesec dni po izteku roka za prijavo!

- žirija, ki je tudi tokrat tercet Ksenija Jus, Jose in mag. Matej Krajnc, bo izbrala med feferonsko letino; v zraku je občutek, da pusta ne bode, veselimo pa se že poskušanja in grizenja, da vsa reč obrodi sadove, kot se spodobi!

Najboljši feferon bomo nagradili z uglasbitvijo in predstavitvijo na Festivalu mlade literature Urška 2019 v petek, 11. oktobra 2019, v Slovenj Gradcu. Nadaljnje tri izbrane pa bomo oplemenitili s knjižnimi nagradami iz našega založništva oz. z letnimi naročninami na revijo Mentor.  Odločitev žirije nepreklicno drži, ne gre ji oporekati, kajti kdor vse pregrizne, na koncu tudi odloči. Pišite torej in pičite, veseli bomo!

Pripravil: Matej Krajnc

Dodatne informacije

mag. Barbara RIGLER

samostojna strokovna svetovalka
za literarno dejavnost

 

T: (01) 2410 516
F: (01) 2410 510
E: barbara.rigler@jskd.si

 

                                                    

 

 

 

Prijavnica

 

Medijski sponzor: