LITERATURA / NATEČAJI / MENTORJEV FEFERON

 

Beseda še vedno ima kaj povedati,
zlasti tista naostrena, z odločnim peresom, zato pa

revija MENTOR in JSKD RS razpisujeta 12. natečaj za 

MENTORJEV FEFERON 2023

ZA NAJBOLJŠO PROTESTNO PESEM ALI DRUŽBENOKRITIČNO SATIRIČNO POEZIJO


Kako se glasi tisti rek: so najlepše pesmi že napisane? Kdo ve! Zagotovo pa je med nami še precej prostora za tiste priostrene, tiste, za katere ni nujno, da so lepe, milozvočne, so pa nujne in potrebne, da se družba pogleda v zrcalo. In zato smo spet tu, pripravljeni na nove feferone in Feferone!

Ne bojte se zahrumeti, povzdigniti glas v svoji besedi in to tudi zapisati! Zgodovina uči: časi niso nikoli tolikanj idealni, da jim ne bi prišla prav klena beseda!

Zapovedi pa pravijo takole:
- natečaj je anonimen,
- natečaj je namenjen tistim, ki razmišljajo in to tudi zapišejo,
- v primeru izbora prijavite pesmi z namenom brezplačne objave v Mentorju,
- vsak avtor sme poslati največ dve pesmi,
- v elektronski obliki naj angažirane teme prispejo do NEDELJE, 25. junija 2023, na spletno prijavo (podatki posebej, v priponki pa pesem pod šifro).

Dodajamo še:

- ker je razpis anonimen, naj bo vsaka pesem opremljena s šifro, v e-prijavo na spletni strani JSKD pa zapišite svoje prave podatke (šifra, ime in priimek, kraj bivanja, gsm, e-naslov, letnica rojstva itd.), ki bodo znani šele po odločitvi žirije, najpozneje do konca poletja 2023!
- žirija, ki jo poznate po imenih Ksenija Jus, Jose in mag. Matej Krajnc, bo sedla in se prepustila vašim pisavam, pa na koncu presodila, katera je najbližja feferonu.

Najboljši feferon bomo nagradili z uglasbitvijo in predstavitvijo na 22.  Festivalu mlade literature Urška 2023 v petek, 13. oktobra 2023, v Slovenj Gradcu. Izbrali pa bomo še najmanj tri feferonske literarne stvaritve, ki jih bomo poslali v svet s knjižnimi nagradami iz našega založništva oz. z letnimi naročninami na revijo Mentor. Žirija dodobra pregrizne in pregrize vse feferone, zato je njena odločitev nepreklicna!

Pripravil: mag. Matej Krajnc     

Dodatne informacije: 

Literarna dejavnost JSKD in uredništvo revije Mentor,
mentor@jskd.si

 

                                                    

 

 

 

 

Razpis