LITERATURA / NATEČAJI / ROŠEVI DNEVI

 

Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti (JSKD) in revija Mentor

z Območno izpostavo JSKD Celje

ter Osnovna šola Frana Roša Celje

32. ROŠEVI DNEVI 2019

Celje, 20. marec 2019

V sredo, 20. marca 2019, vas ob 17. uri vabimo na osrednjo prireditev s podelitvijo nagrad najboljšim avtorjem v dvorani Glasbene šole Celje.

Izbrani avtorji in mentorice ter uredniki najboljših šolskih literarnih glasil se bodo družili na dopoldanskih delavnicah v OŠ Frana Roša, si ogledali Roševo hišo in se sprehodili skozi Celje do Osrednje knjižnice Celje, kjer bo ob 16.15 javno odprtje razstave šolskih glasil.

Dan pozneje, v četrtek, 21. marca 2019 – na svetovni dan poezije – se bo pet finalistov predstavilo še v Centru za poezijo Tomaža Šalamuna v Ljubljani. Zbirko Šalamunovih knjig bo predstavil Miha Maurič, dogodek bo moderiral dolgoletni Roševec, pesnik in prevajalec, Matej Krajnc.

Letošnji finalisti so: Špela Gorenc, OŠ Frana Metelka Škocjan (drama); Anika Simončič, OŠ Boštanj (poezija), Ines Šubic, OŠ Žiri (proza), Ajda Varl, OŠ Prežihovega Voranca Maribor (poezija) in Jakob Zein Alhady, OŠ Koseze (poezija)

URNIK:

10.00   

Zbor udeležencev na Osnovni šoli Frana Roša Celje.

10.30   

Delavnici na Osnovni šoli Frana Roša, Celje:

 

Na literarno popotovanje s popotnico Almo Karlin, literarna delavnica za izbrane mlade avtorje z mladinskim pisateljem Žigom X. Gombačem

 

Svobodni, da ustvarjamo, delavnica za mentorje izbranih avtorjev in urednike nagrajenih glasil s pisateljico Neli K. Filipić.

14.00   

Predstavitev dela literarne, mentorske in uredniške delavnice ter podelitev priznanj izbranim avtorjem in potrdil mentorjem za udeležbo v literarnih delavnicah.

15.15               

Obisk Roševe hiše.

16.15               

Odprtje 12. razstave najboljših glasil z literarnimi prispevki osnovnošolcev in srednješolcev v Osrednji knjižnici Celje.

17.00     

LAHKO JE ZGOLJ BESEDA, osrednja prireditev s podelitvijo nagrad najboljšim avtorjem in priznanj najboljšim šolskim literarnim glasilom v dvorani Glasbene šole Celje.

          

Ljubljana, 21. marec 2019

Center za poezijo Tomaža Šalamuna, Cankarjeva 5, Ljubljana

18.00 Branje finalistov po Roševih dnevih

 

Dodatne informacije

mag. Barbara RIGLER

samostojna strokovna svetovalka
za literarno dejavnost

 

T: (01) 2410 516
F: (01) 2410 510
E: barbara.rigler@jskd.si

 

                                                    

 

 

fotogalerija

e-prijavnica

 

Soorganizatorja: