LITERATURA / NATEČAJI / SOSED TVOJEGA BREGA 2016

 

Program

Na 38. državno srečanje vabimo vse prijavljene avtorje in avtorice, da bodo del svojih literarnih besedil in novih knjižnih publikacij javno predstavili na jutranjem branju v Galeriji Franceta Miheliča v Kašči na Spodnjem trgu 1 v Škofji Loki.

K sodelovanju na branjih in delavnici vabimo vse avtorje in avtorice (po abecednem redu): Petra Aleksić, Milan Aničić, Josip Bačić, Zsuzsa Balog, Sonja Cekova Stojanoska, Jure Drljepan, Marie-Helene Esteoule-Exel, Biserka Filipan Kraljić, Dijana Harčević Ćatić, Rick Harsch, Vida Herga, Mirjana Jerotić, Zdravko Koki Kokanović, Anto Kovačević, Zlatko Kraljić, Marko Krezić, Nataša Kupljenik, Franjo Magaš, Enesa Mahmić, Minea Márton, Štefka Mesarić, Olga Moroz, Željko Perović, Senada Smajić, Jordan Stavrov, Miomira Šegina, Katica Špiranec, Velimir Turk, Vladimir Vekić, Ramiz Velagić, Mila Vlašić, Rade Vučkovac.

Prejeli smo 26 proznih besedil, 190 pesmi in 2 drami v osmih jezikih, in sicer angleškem, bosanskem, francoskem, hrvaškem, madžarskem, makedonskem, srbskem in ukrajinskem jeziku. Izbrana besedila vseh avtorjev bodo izšla v elektronski, 20. številki revije Paralele, poleg drugih zanimivih prispevkov.

V nadaljevanju vam posredujemo osnutek državnega programa Sosed tvojega brega 2016, ki ga pripravljamo skupaj z območno izpostavo JSKD iz Škofje Loke. Vabimo na prijetno druženje z jutranjimi branji, na sprehod po srednjeveškem mestu, na delavnico kreativnega pisanja kratke proze za vse prijavljene avtorje s slovenskim pisateljem, prevajalcem, urednikom, publicistom in scenaristom, Damijanom Šinigojem. Na večerno zaključno prireditev s kulturnim programom vabimo širšo publiko.   

Prosimo, da avtorji potrdite udeležbo na državnem srečanju do ponedeljka, 9. maja 2016, na e-naslov: mentor@jskd.si. Organizatorji bodo poskrbeli za izvedbo programa, za jutranjo pogostitev, za kosilo finalistom ter skupno večerno druženje. Delavnica je za vse prijavljene avtorje brezplačna.

 

Osnutek programa
Sosed tvojega brega 2016
Škofja Loka - nedelja, 29. 5. 2016

 

Galerija Franceta Miheliča v Kašči, Spodnji trg 1 v Škofji Loki:

9.30, jutranji sprejem s kavo in dobrodošlico,

10.00-12.30, jutranja branja z vodenjem in komentarji državne spremljevalke, pesnice Jadranke Matić Zupančič,

13.00-14.15, skupno kosilo (za 8 finalistov poskrbi območna izpostava JSKD Škofja Loka)

14.15, krajši sprehod skozi Škofjo Loko z ogledom kulturnih znamenitosti

15.00-18.00, literarna delavnica s pisateljem in publicistom Damijanom Šinigojem, vaje kreativnega pisanja, kratka proza … v slovenskem jeziku.

19.00, SKOVANI IZ BESED, zaključna prireditev s predstavitvijo osmih finalistov ter staro glasbo v izvedbi Janeza Jocifa.

 

 

 

Dodatne informacije

mag. Barbara RIGLER

samostojna strokovna svetovalka
za literarno dejavnost

 

T: (01) 2410 516
F: (01) 2410 510
E: barbara.rigler@jskd.si