LITERATURA / NATEČAJI / SOSED TVOJEGA BREGA 2016

 

Natečaj in 38. državno srečanje »SOSED TVOJEGA BREGA 2016« z naslovom SKOVANI IZ BESED

 

Razpis

 

Natečaj in državno srečanje sta namenjena avtorjem in avtoricam, ki – ne glede na državljanstvo – stalno ali začasno (vsaj eno leto) bivajo v Sloveniji, pišejo pa predvsem v svojem maternem jeziku (ne v slovenščini).


Obseg poslanih besedil


Proza in dramski teksti – do 10 strani (lahko tudi odlomki daljših tekstov), poezija – do 10 pesmi. Priloženi prevodi v slovenščino so zelo zaželeni, niso pa obvezni. Pričakujemo samo besedila, ki še niso bila objavljena v knjižni obliki. Besedila naj bodo zapisana v wordu, pisava 11, leva poravnava, enojni razmik, brez dodatnih oblikovanj in fotografij.

 

Šifra


Vsak prispevek mora biti označen s šifro avtorja, v drugi e-priponki naj bo prijavnica s podatki:  šifra, ime in priimek avtorja, domači naslov, letnica rojstva, izobrazba oziroma poklic, telefonska številka, naslov e-pošte, jezik besedila (v priloženi prijavnici) – tudi knjižne novosti prijavljenih avtorjev (z naslovnico in kratko vsebino). Podatki bodo uporabljeni za namene razpisa.

 

Žirija


Poslana besedila bo pregledala žirija, sestavljena iz poznavalcev literature posameznih jezikov, ki bo med prispevki izbrala avtorje najboljših besedil za državno srečanje (osem finalistov). Izbor literarnih besedil bo objavljen v elektronski reviji Paralele (št. 20), drugo leto pa natisnjen bienalno skupaj z izbranimi besedili natečaja 2017 (Paralele, št. 20/21). Avtorji odstopijo svoja besedila za objavo brezplačno.

 

Prijava


Avtorji naj svoja besedila pošljejo do konca februarjado ponedeljka, 29. februarja 2016,  v izvirniku (torej ne v slovenščini) po elektronski pošti na e-naslov: mentor@jskd.si, z zadevo: Sosed tvojega brega 2016. Kot uvod v letošnje srečanje in promocijo natečaja vabimo avtorje k branju svoje literature v ponedeljek, 22. februarja 2016, ob 18. uri v Hiši Evrope v Ljubljani, Breg 14, v počastitev mednarodnega dneva maternega jezika UNESCO (21. februar). Prosimo za potrditev uvodnega sodelovanja na zgornji e-naslov do četrtka, 11. 2. 2016.  

Državno srečanje Sosed tvojega brega 2016 bomo pripravili skupaj z izpostavo JSKD Škofja Loka v Škofji Loki  v nedeljo, 29. maja 2016. Na programu bo predstavitev vseh prijavljenih avtorjev in njihovih novih knjižnih izdaj (dopoldanska branja), literarna delavnica s priznanimi predavatelji in mentorji, popoldanska zaključna prireditev s predstavitvijo finalistov ter srednjeveško glasbo in plesom. O izboru in povabilu na srečanje vas bomo še obvestili.            

 

 

 

Dodatne informacije

mag. Barbara RIGLER

samostojna strokovna svetovalka
za literarno dejavnost

 

T: (01) 2410 516
F: (01) 2410 510
E: barbara.rigler@jskd.si