IZOBRAŽEVANJA SEZONA 2016/17

IZOBRAŽEVANJA ZA MENTORJE KULTURNIH SKUPIN IN UČITELJE NEOBVEZNEGA IZBIRNEGA PREDMETA UMETNOST

1. RIŠEMO GIB II– plesna in likovna dejavnost (Ljubljana) ODPOVEDAN!

22. in 23. marec 2019
rok prijave: 12. marec 2019
cena: 90 EUR (z DDV)

Izhodišče povezovanja plesnega gibanja in likovnosti je prevajanje ene vrste umetnosti v drugo, kar nam prinese nova orodja za načine izražanja. 
Pravijo, da je ples prva in najstarejša umetnost. Matica in začetek vseh umetnosti. Prvi likovni viri prikazujejo podobe iz jamskih pečin, podobe človeka, plesalca z živalsko masko. Človek in žival sta od nekdaj prepletena in opazovalca drug drugega. Z gibalnimi vajami, vizualizacijo in meditacijo bomo srečali svojo žival ter jo v nadaljevanju razvili gibno in likovno. Živali si predhodno ni potrebno izbrati, izbrala si vas bo sama. Pustite se presenetiti.  

V nadaljevanju izobraževanja RIŠEMO GIB II bomo na novo premislili kakšne občutke nam vzbuja izbrano gibanje in kako jih lahko izrazimo ali prevedemo v črtne risbe, barve, teksture ali prostorske kompozicije. Skozi procese spoznavanja in uporabljanja različnih konkretnih orodij plesne in likovne umetnosti bomo nadgradili in poustvarili nove ideje in oblikovali bodisi kostum ali scenski element.

Bistvo takega umetniškega procesa je razvijanje in prebujanje ustvarjalnosti na plesnem in likovnem področju in prav temu bo namenjeno poglobljeno nadaljevanje izobraževanja. 

 

DATUM

URA

TEMA

PREDAVATELJ

22.3.2019

15.30 – 16.00

Uvod

Nina Meško

22.3.2019

16.00 – 19.30

Prostor, ritem, gib

Petra Pikalo

23.3.2019

9.00 – 13.00

Prostor, barve, risba

Ajda Tomazin

23.3.2019

14.30 – 18.00

Rišemo gib, plešemo risbo

Petra Pikalo
Ajda Tomazin

23.3.2019

18.00 – 18.30

Zaključek

Nina Meško

 

Mag. Ajda Tomazin je leta 2005 zaključila umetniško gimnazijo za sodobni ples na SVŠGL. Leta 2011 je diplomirala na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani, smer oblikovanje. Leta 2010 je vzporedno študirala filmsko in televizijsko montažo na Akademiji za Gledališče, Radio, Film in Televizijo. Leta 2014 je na Inštitutu za Aplikativne Gledališke Znanosti na Univerzi v Giessnu v Nemčiji zaključila magistrski študij Koreografije in Performansa. Od 2016 je samozaposlena v kulturi kot interdisciplinarna ustvarjalka – oblikovalka in koreografinja. Njena specifika je, da projektom doprinese celostne vizualne koncepte, ki zaobjemajo oblikovanje vizualij, oblikovanje prostora, oblikovanje kostumov, koreografijo in koreografsko svetovanje, s tem ustvarja poseben jezik in metodologijo ustvarjalnega procesa. Deluje projektno med Slovenijo in Nemčijo.

 

Petra Pikalo je samostojna ustvarjalka na področju kulture. Izobraževala se je na Srednji glasbeni in baletni šoli v Ljubljani, ŠPK Kazina te na najrazličnejših plesnih seminarjih doma in po svetu.  Diplomirala je v Parizu na mednarodnem inštitutu za sodobni ples RIDC. Je tudi specializantka podiplomskega študija Pedagoške fakultete, programa Pomoč z umetnostjo, smer gib-ples. Leta 1986 se je priključila Plesnemu Teatru Ljubljana in od takrat deluje kot plesalka, igralka, koreografinja, pedagoginja v kulturi in animatorka lutk. Sodeluje z mnogimi gledališči in multimedijskimi ustvarjalci. Kot profesorica giba in plesa deluje od leta 1997 (KGBL, Šolski center Nova Gorica, SVŠGL). Za svoje mentorsko delo na Srednji vzgojiteljski šoli in gimnaziji Ljubljana je leta 2011 dobila nagrado na 26. festivalu Transgeneracije (za rekonstrukcijo – predstavo Nostalgija Nostalgije). Leta 2015 je kot članica aktiva umetniške gimnazije prejela nagrado Ksenije Hribar za pedagoško delo, leta 2010 pa plaketo Mete Vidmar za ustvarjalne dosežke na področju plesne umetnosti. Je soavtorica nacionalnega programa za sodobni ples za osnovnošolsko stopnjo v okviru glasbenih šol. Je članica Društva za sodobni ples Slovenije, Društva Kinetikon in Društva umetnostnih terapevtov. Kot tolkalistka in vokalistka sodeluje v pesniško–glasbeni skupini Autodafé.

 

Iizobraževanje traja 16 pedagoških ur. V skladu z 19. členom Pravilnika o napredovanju zaposlenih v vzgoji in izobraževanju v nazive se ostala izobraževanja ovrednotijo z 1 točko.

Cena izobraževalnih modulov je 90,00 EUR (z DDV). Pri vpisu iste osebe na dva izobraževalna modula, priznamo 10% popust, pri vpisu treh 15% popust in pri vpisu štirih ali petih izobraževalnih modulov 20% popust.

V primeru prenizkega števila prijav na posamezen izobraževalni modul (manj kot 12) lahko organizator odpove njegovo izvedbo.

E-prijavnico lahko najdete na spodnji povezavi:

Po prijavi Vam bomo poslali predračun. Prijava je potrjena po plačanem predračunu.

Informacije in prijave

Kontaktna oseba:

Miha Banovec

miha.banovec@jskd.si

01 2410 517