IZOBRAŽEVANJA SEZONA 2016/17

IZOBRAŽEVANJA ZA MENTORJE KULTURNIH SKUPIN IN UČITELJE NEOBVEZNEGA IZBIRNEGA PREDMETA UMETNOST

5. V LUČI, RAZSVETLITEV – likovna in plesna dejavnost (Ljubljana)

10. in 11. maj 2019
rok prijave: 26. april 2019
cena: 90 EUR (z DDV)

O DELAVNICI:

V delavnici raziskujemo možnosti sočasnega ustvarjanja, ko si v eni osebi hkrati plesalec, lučni tehnik, instrument in instrumentalist. Ustvarjamo situacije, v katerih se srečujejo telo, gib, zvok, prostor in svetloba kot izrazna sredstva.

Delavnico bomo pričeli z osnovnim gibalnim treningom za občutljivost na notranje in zunanje dražljaje. Nato pa bomo raziskovali, določali in ustvarjali prostore s svetlobo. Opazovali bomo, kako zaznavamo zvok v svetlobi ali v temi. Vir svetlobe v gradnji odrskega prostora bodo ročne svetilke.

Potrebna oprema:

Lahka oblačila in ročne svetilke (baterijske svetilke, mobilni telefoni in drugo).


O MENTORJIH:

Kolektiv sodobnega plesa danceCO sestavljajojo Ivan Mijačević, Miha Horvat (oba Slovenija) ter Maayan Danoch (Izrael). V svojih uprizoritvah povezujejo plesne, gledališke, likovne in glasbene umetnosti.

Ivan Mijačević, skladatelj, koreograf, plesalec in pedagog (tik pred habilitacijo za univerzitetnega docent). Izobraževal se je na Konservatoriju za glasbo in balet Maribor, Pedagoški fakulteti v Mariboru, salzburški eksperimentalni akademiji za ples in Akademiji za glasbo in ples Köln.

Poglobljeno raziskuje odnos glasbe in na plesa, kar kot poseben učni predmet predava na plesnih, gledaliških in glasbenih akademijah doma in v tujini. Več na http://ski.emanat.si/ivan-mijacevic/.

Miha Horvat, vizualni umetnik ter ustanovitelj Transnacionalne gverilske umetniške šole. Izobraževal se je na filozofski fakulteti v Ljubljani, AGRFT Ljubljana, Univerzi za umetnost in dizajn v Helsinkih, Akademiji za likovne umetnosti na Dunaju, Univerzi za uporabno umetnost na Dunaju, ISH Koper.
Soustvarja z umetniškimi kolektivi in zavezništvi na področju likovne, gledališke, plesne in video-filmske umetnosti ter novih medijev. Med leti 2014 in 2018 je bil programski vodja Mednarodnega festivala računalniških umetnosti v Mariboru (MFRU). Več na http://sonda.kibla.org.

Maayan Danoch, koreografinja, plesalka in pedagoginja. Izobraževala se je na salzburški eksperimentalni akademiji za ples in Akademiji za glasbo in ples Köln.V svojih delih raziskuje različne dimenzije percepcije in njihov vpliv na gibanje in prostor. Uči ples in koreografijo na Akademiji dramskih umetnosti Zagreb, Tanzfabrik Berlin, Hochschule für Musik und Tanz Köln in drugod. Je sodelavka Akademie Schloss Solitude, generacija 2017-2019. Več na https://www.maayandanoch.com.
Delavnica je namenjena pedagogom in ustvarjalcem na področju plesne, likovne, glasbene in gledališke dejavnosti.

Vsako izobraževanje traja 16 pedagoških ur. V skladu z 19. členom Pravilnika o napredovanju zaposlenih v vzgoji in izobraževanju v nazive se ostala izobraževanja ovrednotijo z 1 točko.

Cena izobraževalnih modulov je 90,00 EUR (z DDV). Pri vpisu iste osebe na dva izobraževalna modula, priznamo 10% popust, pri vpisu treh 15% popust in pri vpisu štirih ali petih izobraževalnih modulov 20% popust.

V primeru prenizkega števila prijav na posamezen izobraževalni modul (manj kot 12) lahko organizator odpove njegovo izvedbo.

E-prijavnico lahko najdete na spodnji povezavi:

Po prijavi Vam bomo poslali predračun. Prijava je potrjena po plačanem predračunu.

 

Prijazno vabljeni!

mag. Urška Bittner Pipan,
pomočnica direktorja za program

Informacije in prijave


Kontaktna oseba:

Miha Banovec

miha.banovec@jskd.si

01 2410 517