ORGANIZACIJA SKLADA / POSEBNI PROJEKTI / TLK 2014

 

Spoštovane predstavnice in
predstavniki kulturnih društev,


Javni sklad RS za kulturne dejavnosti (JSKD)  v sodelovanju z Zvezo kulturnih društev Slovenije pripravlja vseslovenski teden ljubiteljske kulture, ki bo prvič potekal med 15. in 22. junijem 2014 in bo z ustvarjalno energijo povezal celotno Slovenijo ter poskrbel za široko promocijo ljubiteljske kulture.


Namen projekta se je pokloniti vam, ljubiteljskim kulturnim ustvarjalcem in vam omogočiti večjo prepoznavnost in priznanje v družbi. Z vseslovenskim tednom ljubiteljske kulture namreč želimo pod enotno in prepoznavno podobo predstaviti vse, ki svoj prosti čas in energijo namenjate ljubiteljski kulturi.

 

Teden ljubiteljske kulture bodo zaznamovali različni kulturni dogodki, ki jih bomo po vseh lokalnih skupnostih in v zamejstvu pripravili skupaj s številnimi kulturnimi društvi, zvezami, lokalnimi skupnostmi in območnimi izpostavami JSKD. Ob tem praznovanju vam ponujamo priložnost, da se pridružite dogajanju v vašem kraju. Na vas naslavljamo pobudo, da v tem tednu pripravite javno predstavitev svojega dela po lastni presoji (koncert, odprto vajo, razstavo, predstavo …) in nam to sporočite na spodnji kontakt.

 

Spoštovani predstavniki kulturnih društev in zvez, vsi, ki boste sodelovali v vseslovenskem tednu ljubiteljske kulture, nam posredujte priloženo prijavnico na info@zkdl.siali na Zveza kulturnih društev Ljubljana, Vodnikov trg 5, 1000 Ljubljana, najkasneje do srede, 30. aprila 2014.  Vsem sodelujočim bomo v začetku maja poslali plakate in druge materiale (logotip, platforme z možnostjo dotiska za posamezne projekte -  po zgledu Tedna vseživljenjskega učenja) in poskrbeli za vašo promocijo na spletni strani projekta, Facebooku … Projekt bo imel široko medijsko podporo, zaradi njegove pozitivne naravnanosti pa pričakujemo tudi visoko stopnjo podpore širše javnosti.

 

Za vse dodatne informacije smo vam na voljo.

 

Z lepimi pozdravi,

mag. Urška Bittner Pipan
JSKD, pomočnica direktorja za program