ORGANIZACIJA SKLADA / POSEBNI PROJEKTI / TLK 2021

 

Med 21. in 30 majem 2021 se bo že osmič zapored zgodil Teden ljubiteljske kulture (TLK), največji praznik ustvarjalnosti v sodobni družbi. Poudarek bo na inštrumentalni glasbi ter literaturi in bralni kulturi, z dogodki po vsej Sloveniji in zamejstvu, tako v živo kot na medmrežju, se pridružujemo obeležitvi Jurčičevega in Ipavčevega leta 2021.

Ambasadorska TLK 2021 je Irena Yebuah Tiran, operna pevka in strastna bralka. Častno pokroviteljstvo je prevzel predsednik Republike Slovenije, g. Borut Pahor.

Otvoritvena slovesnost TLK bo v petek, 21. 5., v Novem mestu s poudarkom na predstavitvi mladih literatov in ustvarjalcev, uradni zaključek v Ivančni Gorici pa bo posebej posvečen Jurčičevemu letu. 

Javni sklad RS za kulturne dejavnosti in Zveza kulturnih društev Slovenije vabita kulturna društva in ostale organizacije, zveze, umetniške skupine in posamezne ustvarjalce..., da sodelujete s prijavo spletnih vsebin ali dogodkov v živo (ko bodo možni) v TLK dogodkovnik na spletni strani tlk.jskd.si. Najboljše dogodke in spletne vsebine bomo nagradili ter posebej promovirali na naših digitalnih platformah, zato nas spremljajte tudi na

Facebook strani TLK

in

Instagram profilu

Instagram