PRIDRUŽITE SE NAŠI
   FACEBOOK SKUPINI

        

   OBIŠČITE NAŠ YT-KANAL

        

 

prijava na e-novice

 

Naši zbori

 

Naši zbori

 

Naši zbori

OSREDNJA SLOVENSKA ZBOROVSKA REVIJA NAŠI ZBORI NA SPLETU

 

   SPLETNA STRAN FESTIVALA
   EUROPA CANTAT 2021
   LJUBLJANA

 

 

   KATALOGI

 

GLASBA / ZBOROVSKA GLASBA / ZVOK MOJIH ROK

 

DEMONSTRACIJSKI ZBORI

 

ZBOR SLOVENSKE FILHARMONIJE

Zbor Slovenske filharmonije

(foto: Janez Kotar)


Zbor Slovenske filharmonije je bil kot poklicni pevski zbor, pod imenom Slovenski komorni zbor, ustanovljen leta 1991. Do jeseni leta 2009 ga je vodil dr. Mirko Cuderman, od sezone 2009/2010 do 2011/2012 pa dirigenta Martina Batič in Steffen Schreyer. V sezoni 2012/2013 je Martina Batič v celoti prevzela njegovo umetniško vodenje.
Ta 40-članski zbor je od leta 1998 del Slovenske filharmonije in ima v vsaki sezoni povprečno 35 koncertov z ravno toliko različnimi programi. Njegova osrednja naloga je predvsem izvajanje a cappella skladb različnih glasbenih obdobij, največ v okviru Vokalnega abonmaja. Zbor z Orkestrom Slovenske filharmonije sodeluje pri izvedbah vokalno-instrumentalnih del, ravno tako z drugimi domačimi in tujimi orkestri. Poleg uveljavljenih slovenskih zborovodij pa so z zborom sodelovali tudi številni priznani tuji dirigenti.

 

KOMORNI ZBOR DEKOR

Komorni zbor Dekor


Komorni zbor DEKOR, ustanovljen januarja 2015 v Ljubljani, združuje dolgoletne zborovske pevke in pevce iz vse Slovenije, ki so v preteklosti prepevali v vidnejših slovenskih in nekaterih tujih sestavih. V želji po poglobljeni pripravi zaokroženih zborovskih projektov deluje pod vodstvom gostujočih slovenskih in tujih dirigentov. S poslanstvom oblikovanja tematskih programov ter s predstavitvami del, ki na slovenskih tleh še niso doživela izvedb, je Dekor spomladi 2016 pod umetniškim vodstvom gostujočega dirigenta Sebastjana Vrhovnika izvedel niz odmevnih koncertov po Sloveniji BACHove PÄRTiture – Baročni moteti in sodobne zvočne miniature. Glasbo kontrastov – razgibane baročne motete so združili z minimalističnim zvočnim svetom Arva Pärta – so z njimi soustvarjali priznani inštrumentalisti Domen Marinčič, Tomaž Sevšek in Tilen Bajec.

 

 

DEKLIŠKI PEVSKI ZBOR AKADEMIJE ZA GLASBO

 

Dekliški pevski zbor Akademije za glasbo


Dekliški pevski zbor Akademije za glasbo Univerze v Ljubljani je nastal v študijskem letu 2009/2010. V zboru prepevajo študentke oddelkov za glasbeno pedagogiko, dirigiranje in sakralno glasbo. Sestav je poleg koncertne dejavnosti namenjen tudi praktičnemu delu študentov omenjenih smeri in hkrati pripomore k spoznavanju in izvajanju kakovostne zborovske literature vseh slogovnih obdobij, tako domačih kot tujih avtorjev. Zbor se redno predstavlja na abonmajskih koncertih in mojstrskih tečajih. Že od nastanka ga vodi izr. prof. Marko Vatovec.