GLEDALIŠČE IN LUTKE / FESTIVALI IN PRIREDITVE / VIZIJE 2014

Medijsko središče

 

18. 5. 2014: NAJBOLJŠA GLEDALIŠKA PREDSTAVA JE PREDSTAVA RAZMERJE PO BECKETTU GLEDALIŠKE ŠOLE I. GIMNAZIJE MARIBOR, NAJBOLJŠA MLADA ROCK SKUPINA PA KOALA VOICE S KISOVCA


V Novi Gorici so se konec tedna (od petka, 16. 5., do nedelje, 18. 5.) na Festivalu mladinske ustvarjalnosti Vizije 2014 v organizaciji Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti (JSKD) zbrali številni mladi igralci, lutkarji in glasbeniki, ki so v treh dneh predstavili šest gledaliških, tri lutkovne in dve predstavi ugledališčene poezije ter pet krajših rock koncertov. Mladi so ponovno dokazali, da zmorejo dobršno mero avtorefleksije in kritičnega pogleda na sodobno družbo, ki jo zaznamujejo osamljenost, tesnoba in površinskost. Festival se je danes popoldne zaključil s podelitvijo nagrad najboljšim. Med gledališčniki je slavila Gledališka šola I. gimnazije Maribor z avtorsko predstavo Razmerje po Beckettu, ki je do te mere navdušila žirijo, da je igralcem podelila tri enakovredne vizionarje za najboljše vloge – te so prejeli Lina Akif, Severin Lorenčič in Blendor Sefaj. Predstava se je tako uvrstila v spremljevalni program 53. Linhartovega srečanja, festivala gledaliških skupin Slovenije, ki bo potekal konec septembra v Postojni. Vizionarja za najboljšo rock skupino je prejela mlada rock skupina Koala Voice s Kosovca, ki ji bo Visoka šola za umetnost Univerze v Novi Gorici za nagrado omogočila brezplačno snemanje videospota.

>>več informacij

 

 

 

13. 5. 2014: PRED VRATI SO VIZIJE, FESTIVAL NAJVIDNEJŠIH MLADIH USTVARJALCEV
JSKD ponovno pripravlja tridnevni festival mladinske ustvarjalnosti Vizije 2014, ki bo v Novi Gorici potekal od petka, 16. 5. 2014, do nedelje, 18. 5. 2014. Gre za tradicionalno srečanje najboljših mladinskih gledaliških in rock skupin Slovenije in zamejstva, ki se mu že tretjič pridružujejo tudi najboljše mladinske lutkovne skupine in skupine mladih interpretov literarnih besedil. Nastop in vizije vseh udeležencev bo ocenila strokovna žirija v sestavi prevajalec, dramaturg in glasbenik Primož Vitez (predsednik žirije), pevka Alya in gledališki režiser Predrag Stojmenović. Festival bodo slavnostno otvorili v petek ob 18.00 v SNG Nova Gorica z avtorsko predstavo Razmerje po Beckettu Gledališke šole I. gimnazije Maribor. Žirija bo najboljšim v nedeljo, 18. 5. 2014, ob 16.00, v SNG Nova Gorica podelila nagrade vizionarje. Ogled vseh predstav in koncertov, ki se bodo odvijali na treh lokacijah (SNG Nova Gorica, Gimnazija Nova Gorica in Kulturni center Mostovna) bo brezplačen. Podroben program najdete v priponki.

 

>> SPOROČILO ZA JAVNOST, letak

 

 

 

 

 

DODATNE INFORMACIJE

 

 

 

 

Matjaž Šmalc

strokovni svetovalec za gledališko in lutkovno dejavnost
Tel: 01/ 2410 511
Faks: 01/ 2410 510
E- pošta: matjaz.smalc@jskd.si

     
 

 

 

 

 

 

Daniel Leskovic

strokovni sodelavec za inštrumentalno glasbo
Tel: 01/ 2410 532
Faks: 01/ 2410 536
E-pošta: daniel.leskovic@jskd.si