FOLKLORNA DEJAVNOST


RAZPIS

 

 

SEMINAR ZA RAZVOJ PLESNOSTI:
PLESNOST OTROK IN ODRASLIH
Maribor, sobota, 13. marec 2010

 

 

Seminar je prestavljen na osnovno šolo Prežihovega Voranca, Gosposvetska cesta 10, Maribor.

 

 

Pozdravljeni,


prvotno je bilo predvideno, da bomo seminar za razvijanje plesnosti pripravili v Ljubljani, a smo se odločili, da ga prestavimo v Maribor in s tem, ob želji, da pridejo udeleženci iz cele Slovenije, seminar nekoliko bolj približamo Štajercem, Korošcem in Prekmurcem.

 

Vsi se zavedamo, da sposobnost plesanja človeku ni dana samo po sebi, ampak se jo je potrebno priučiti. Razvijanje plesnih sposobnosti je pomembno tako za plesalce sodobnega plesa in baletnike, kot tudi za člane folklornih skupin, ki poustvarjajo in v sodobnost prenašajo plesno izročilo. Eno je učenje že izkušenih folklornikov, ki imajo razvit občutek za ritem in težnost, drugo pa je učenje začetkov, najsi bo otrok ali odraslih, ki se z ljudskim plesom srečujejo na novo.


Letošnji seminar za razvoj plesnosti posvečamo spoznavanju različnih načinov razvijanja plesnih sposobnosti v skupinah, kjer so vsi začetniki in v skupinah, kjer se začetniki pridružujejo izkušenejšim plesalcem. Pripravili smo poseben program za razvijanje plesnih sposobnosti v otroških folklornih skupinah in poseben program za razvijanje plesnih sposobnosti pri odraslih. Seminar bosta vodila Rastko Samec (vodi skupino pri AFS Študent v Mariboru) in mag. Metka Knific (strokovno spremljevalko srečanj otroških folklornih skupin). Rastko Samec se bo posvetil predvsem tistim, ki se ukvarjajo z učenjem odraslih (so vodje ali pa bi vodje želeli postati), mag. Metka Knific pa bo delala predvsem z vodji otroških folklornih skupin.


Seminar namenjamo:


- vodjem otroških in odraslih folklornih skupin;
- perspektivnim članom odraslih folklornih skupin.

 

 

Kraj dogajanja:

 

Osnovna šola Prežihovega Voranca, Gosposvetska cesta 10, Maribor.

 


Čas dogajanja:

 

sobota, 13. marec 2010. Začetek ob 9. uri, vmesni odmor za kosilo, zaključek ob 17. uri.

 


Kotizacija: 40 evrov.

 


Rok prijave:


Prijave pošljite najkasneje do srede, 1. marca 2010 na naslov JSKD, Štefanova 5, 1000 Ljubljana /za folklorni seminar/. Število udeležencev na seminarju bo zaradi kakovostnejšega dela omejeno. Prednost bodo imeli tisti, ki se bodo prijavili prej. (V primeru prevelikega števila prijavljenih vas bomo o izboru obvestili, sicer pa dodatnih obvestil, da ste na seminar sprejeti, ne bomo pošiljali.)


Prosimo vas, da se na seminar prijavite prek območne izpostave JSKD, oz. da jih s prijavo seznanite.

 

 

Kaj morate še vedeti?


Na seminar prinesite udobno obleko in obutev (telovadne copate, plesne čevlje).

 

 

Informacije:

 

Franci Cotman,
strokovni svetovalec za
multimedijsko dejavnost
e-pošta: franci.cotman@jskd.si

 

dr. Bojan Knific,
svetovalec za folklorno dejavnost
e-pošta: bojan.knific@jskd.si

 

 

Prijavnica

 

Prijavnica