PRIDRUŽITE SE NAŠI
   FACEBOOK SKUPINI

        

   OBIŠČITE NAŠ YT-KANAL

        

 

prijava na e-novice

 

Naši zbori

 

Naši zbori

 

Naši zbori

OSREDNJA SLOVENSKA ZBOROVSKA REVIJA NAŠI ZBORI NA SPLETU

 

   SPLETNA STRAN FESTIVALA
   EUROPA CANTAT 2021
   LJUBLJANA

 

 

Zborovski arhiv

 

   KATALOGI

 

GLASBA / DRŽAVNI GLASBENI PROJEKTU / OTROCI /POTUJOČA MUZIKA 2017

O koncertu

 

Potujoča muzika je nastala leta 2011 in do nas pripotuje svaki dve leti. Je izobraževalni projekt, ki vsebuje izdajo nove notne zbirke za mladinske zbore in istoimenski koncert. Ta spada v množico prireditev po svetu, ki bodo počastile svetovni dan zborovske glasbe (2. nedelja decembra), in bo največja temu namenjena prireditev v Sloveniji. Poglavitno sporočilo dneva zborovskega petja je, da v glasbi ne iščemo le oblikovne popolnosti in poustvarjalne lepote, temveč z združenimi močmi slavimo solidarnost, mir in razumevanje.  


Na tem posebnem dogodku bo imelo 12 izbranih mladinskih zborov Slovenije, ki so se v zadnjih dveh letih izkazali na regijski in državni ravni, možnost nastopa v Cankarjevem domu. Ti zbori precej pripomorejo k razvoju zborovske dejavnost in so most do odličnih dosežkov odraslih zborov.


Skupaj bo zapelo približno 500 pevcev, intenzivno pa so se na to pripravljali od septembra. Srečali so se na eni regijski vaji, 16. decembra pa bodo prvič zapeli skupaj. Za to priložnost sta nastali novi skladbi Novoletni ples Tadeje Vulc in Naj živi hrup Tineta Beca, ki bosta na koncertu krstno izvedena, prav tako bo prvič v Sloveniji predstavljena skladba Na lepi modri Donavi za mladinski zbor in njen slovenski prevod. Del projekta je tudi nova notna zbirka Potujoča muzika 4, za katero so skladatelji pripravili veliko novih skladb ali priredb za mladinske zbore.


S pripravami in udeležbo na koncertu so šole omogočile zborom kakovostno in intenzivno delo, dogodek pa bo otroke iz vse Slovenije netekmovalno povezal in jim omogočil čudovit občutek množičnega skupnega muziciranja.

 

 

Dodatne informacije

 

Mihela JAGODIC

samostojna strokovna svetovalka za vokalno glasbo
T: (01) 2410 525
F: (01) 2410 536
E: mihela.jagodic@jskd.si

 

 

V sodelovanju z:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Potujoča muzika 2015

Potujoča muzika 2013

Potujoča muzika 2011