PRIDRUŽITE SE NAŠI
   FACEBOOK SKUPINI

        

   OBIŠČITE NAŠ YT-KANAL

        

 

prijava na e-novice

 

Naši zbori

 

Naši zbori

 

Naši zbori

OSREDNJA SLOVENSKA ZBOROVSKA REVIJA NAŠI ZBORI NA SPLETU

 

   SPLETNA STRAN FESTIVALA
   EUROPA CANTAT 2021
   LJUBLJANA

 

 

   KATALOGI

 

GLASBA / DRŽAVNI GLASBENI PROJEKTU / OTROCI /POTUJOČA MUZIKA 2017

 

Zborovodje

 

Damijan Močnik

Damijan Močnik

 

 

Damijan Močnik (1967) deluje kot profesor in zborovodja na Škofijski klasični gimnaziji v Ljubljani, od leta 2000 je umetniški vodja glasbenih dejavnosti v Zavodu sv. Stanislava. Ob uspehih zavodskih zborov išče inovativne poti v glasbenem izobraževanju in delovanju v gimnaziji. Od leta 1986 vodi zbore, med njimi Cerkveni ženski zbor Andreja Vavkna iz Cerkelj na Gorenjskem, od leta 2003 pa tudi KZ Megaron iz Ljubljane. Z zbori je ob uspešni koncertni dejavnosti in z inovativnimi sporedi prejel več nagrad na državnih in mednarodnih tekmovanjih. Redno predava na seminarjih in izobraževanjih doma in v tujini, je vodja avtorske skupine učbenika Glasba za gimnazije. Za svoje skladateljsko delo je prejel številne nagrade doma in v tujini. Njegova dela tiskajo založbe Astrum, Carus, Ferimontana in Ausburg Fortress, izvajajo pa številni zbori in ansambli po vsem svetu.

 

Tadeja Vulc

Tadeja Vulc

 

Tadeja VULC (1978) je diplomantka Akademije za glasbo v Ljubljani (oddelek za kompozicijo), izpopolnjevala pa se je na Visoki šoli za glasbo na Dunaju. Njeno delo je ves čas prepleteno z dirigiranjem in kompozicijo, oboje pa uspešno predstavlja doma in v tujini.

Kot komponistka je ena najbolj priljubljenih avtoric pri nas in je še posebno pri otroških zborih med najbolj izvajanimi, nekatere skladbe so postale tudi prave uspešnice in je zanje prejela številne nagrade.

Kot zborovodkinja je vodila različne zasedbe. Trenutno je umetniška vodja vokalnemu kvartetu Rusalke in zborovodkinja APZ Maribor – tudi za zborovodsko delo je bila nagrajena doma (Naša pesem, MZT Maribor) in na zahtevnejših tekmovanjih v tujini (Debrecen, Madžarska 2016), Spittal (Avstrija, 2017). Zaposlena je kot docentka na Oddelku za glasbo na Pedagoški fakulteti v Mariboru.

 

Jasna Drobne

Jasna Drobne

 

 

 

 

Jasna DROBNE (1972) je diplomantka Akademije za glasbo v Ljubljani (oddelek za glasbeno pedagogiko). Od leta 1998 je redno zaposlena na OŠ Mladika na Ptuju, na kateri poučuje glasbeno umetnost in vodi pevske zbore. Poleg šolskega dela je bila po dve leti tudi zborovodkinja MPZ Secunde in OPZ Junior v Mariboru, ki delujeta pod okriljem zbora Carmina Slovenica. S prvim je na povabilo organizatorjev s koncertom in delavnico Slovenska ljudska pesem nastopila v National Theater v Pecsu (M), z več koncerti pa še v francoski Provansi.
Leta 2011 je na Ptuju ustanovila Kulturno društvo Allegro, v katerem deluje kot umetniška voditeljica Pevske šole in zborovodkinja OPZ in MPZ Allegro. S svojimi zbori je dosegla več nagrad doma in v tujini, za kar sta jo nagradila Mestna občina Ptuj in OI JSKD Ptuj.

 

 

Dodatne informacije

 

Mihela JAGODIC

samostojna strokovna svetovalka za vokalno glasbo
T: (01) 2410 525
F: (01) 2410 536
E: mihela.jagodic@jskd.si

 

 

V sodelovanju z:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Potujoča muzika 2015

Potujoča muzika 2013

Potujoča muzika 2011