PRIDRUŽITE SE NAŠI
   FACEBOOK SKUPINI

        

   OBIŠČITE NAŠ YT-KANAL

        

 

prijava na e-novice

 

Naši zbori

 

Naši zbori

 

Naši zbori

OSREDNJA SLOVENSKA ZBOROVSKA REVIJA NAŠI ZBORI NA SPLETU

 

   SPLETNA STRAN FESTIVALA
   EUROPA CANTAT 2021
   LJUBLJANA

 

 

   KATALOGI

 

GLASBA / DRŽAVNI GLASBENI PROJEKTU / OTROCI /POTUJOČA MUZIKA 2019

POTUJOČA MUZIKA 2019

Koncert izbranih mladinskih zborov Slovenije v počastitev Svetovnega dneva zborovske glasbe

Gallusova dvorana Cankarjevega doma v Ljubljani,

nedelja, 1. decembra 2019 ob 18.00 uri

 

O koncertu

 

Potujoča muzika je nastala leta 2011 in do nas pripotuje svaki dve leti. Je izobraževalni projekt, ki vsebuje izdajo nove notne zbirke za mladinske zbore in istoimenski koncert. Ta spada v množico prireditev po svetu, ki bodo počastile svetovni dan zborovske glasbe (2. nedelja decembra), in bo največja temu namenjena prireditev v Sloveniji. Poglavitno sporočilo dneva zborovskega petja je, da v glasbi ne iščemo le oblikovne popolnosti in poustvarjalne lepote, temveč z združenimi močmi slavimo solidarnost, mir in razumevanje.  

Na tem posebnem dogodku bo imelo 13 izbranih mladinskih zborov Slovenije, ki so se v zadnjih dveh letih izkazali na regijski in državni ravni, možnost nastopa v Cankarjevem domu. Ti zbori precej pripomorejo k razvoju zborovske dejavnost in so most do odličnih dosežkov odraslih zborov.
Skupaj bo zapelo približno 500 pevcev, intenzivno pa so se na to pripravljali od septembra. Srečali so se na eni regijski vaji, 1. decembra pa bodo prvič zapeli skupaj. Za to priložnost sta nastali novi skladbi: JA Mateja Kastelica in VESELA Tineta Beca, ki bosta na koncertu krstno izvedena. Del projekta je tudi nova notna zbirka Potujoča muzika 5, za katero so skladatelji pripravili veliko novih skladb ali priredb za mladinske zbore.

S pripravami in udeležbo na koncertu so šole omogočile zborom kakovostno in intenzivno delo, dogodek pa bo otroke iz vse Slovenije netekmovalno povezal in jim omogočil čudovit občutek množičnega skupnega muziciranja.

 

 

 

 

 

V sodelovanju z:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Potujoča muzika 2017

Potujoča muzika 2015

Potujoča muzika 2013

Potujoča muzika 2011