PRIDRUŽITE SE NAŠI
   FACEBOOK SKUPINI

        

   OBIŠČITE NAŠ YT-KANAL

        

 

prijava na e-novice

 

Naši zbori

 

Naši zbori

 

Naši zbori

OSREDNJA SLOVENSKA ZBOROVSKA REVIJA NAŠI ZBORI NA SPLETU

 

   SPLETNA STRAN FESTIVALA
   EUROPA CANTAT 2021
   LJUBLJANA

 

 

   KATALOGI

 

GLASBA / DRŽAVNI GLASBENI PROJEKTU / OTROCI /POTUJOČA MUZIKA 2019

POTUJOČA MUZIKA 2019

Koncert izbranih mladinskih zborov Slovenije v počastitev Svetovnega dneva zborovske glasbe

Gallusova dvorana Cankarjevega doma v Ljubljani,

nedelja, 1. decembra 2019 ob 18.00 uri

 

ZBOROVODJE

 

Damijan Močnik

 

Damijan Močnik

 

 

Damijan Močnik (1967) deluje kot profesor in zborovodja na Škofijski klasični gimnaziji v Ljubljani, od leta 2000 je umetniški vodja glasbenih dejavnosti v Zavodu sv. Stanislava. Ob uspehih zavodskih zborov išče inovativne poti v glasbenem izobraževanju in delovanju v gimnaziji. Od leta 1986 vodi zbore, med njimi Cerkveni ženski zbor Andreja Vavkna iz Cerkelj na Gorenjskem, od leta 2003 pa tudi KZ Megaron iz Ljubljane. Z zbori je ob uspešni koncertni dejavnosti in z inovativnimi sporedi prejel več nagrad na državnih in mednarodnih tekmovanjih. Redno predava na seminarjih in izobraževanjih doma in v tujini, je vodja avtorske skupine učbenika Glasba za gimnazije. Za svoje skladateljsko delo je prejel številne nagrade doma in v tujini. Njegova dela tiskajo založbe Astrum, Carus, Ferimontana in Ausburg Fortress, izvajajo pa številni zbori in ansambli po vsem svetu.

 

Rahela Durič

 

 

Rahela Durič

 

 

Rahela Durič (1988) je glasbeno pot začela v Mariboru, po maturi po jo nadaljuje v Gradcu. Tam je študirala orkestrsko in zborovsko dirigiranje ter ga na magistrski stopnji zaključila z odliko. Zdaj dela kot profesorica asistentka za zborovsko dirigiranje na Univerzi za glasbo v Gradcu v razredu svojega prof. Johannesa Prinza, vodi zbora in predava na seminarjih.
Leta 2016 je pomagala ustanoviti projekt meet4music, poskus integracije pribežnikov in ljudi s posebnimi potrebami prek glasbe, sodelovala je tudi pri projektu SUPERAR za otroke iz socialno šibkejših družin, v šolah z velikim deležem migrantov. Tem omogočajo brezplačno glasbeno izobrazbo, predvsem s skupnim petjem. Zelo uspešna je bila tudi na dveh mednarodnih dirigentskih tekmovanjih: v Torinu (2015) in letos na Aegis Carminis v Kopru. Dobila je 1. nagrado, nagrado občinstva in zbora za najboljšo dirigentko.

 

 

 

 

 

V sodelovanju z:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Potujoča muzika 2017

Potujoča muzika 2015

Potujoča muzika 2013

Potujoča muzika 2011