PRIDRUŽITE SE NAŠI
   FACEBOOK SKUPINI

        

   OBIŠČITE NAŠ YT-KANAL

        

 

prijava na e-novice

 

Naši zbori

 

Naši zbori

 

Naši zbori

OSREDNJA SLOVENSKA ZBOROVSKA REVIJA NAŠI ZBORI NA SPLETU

 

   SPLETNA STRAN FESTIVALA
   EUROPA CANTAT 2021
   LJUBLJANA

 

 

   KATALOGI

 

GLASBA / DRŽAVNI GLASBENI PROJEKTU / OTROCI /POTUJOČA MUZIKA 2023

 

 POTUJOČA MUZIKA 2023

Koncert združenih izbranih gimnazijskih zborov Slovenije v počastitev Svetovnega dneva zborovske glasbe,

Gallusova dvorana Cankarjevega doma v Ljubljani,

sobota, 16. decembra 2023 ob 18.00 uri.

 

ZBOROVODJE ZDRUŽENIH ZBOROV

Helena Fojkar Zupančič 

Helena Fojkar Zupančič

Helena Fojkar Zupančič deluje kot zborovska dirigentka in učiteljica vokalne tehnike na Škofijski klasični gimnaziji v Ljubljani, na kateri vodi Dekliški zbor sv. Stanislava, asistira pri 100-članskem (Z)mešanem zboru, zunaj šole pa vodi Zbor sv. Nikolaja Litija.

Z dekliškim zborom je nastopila na največjih svetovnih zborovskih dogodkih: na Svetovnem simpoziju za zborovsko glasbo (2017) in na Nacionalni konferenci ameriških dirigentov (2019). Na tekmovanjih s svojimi zbori dosega najvišja mesta ter prejema posebne nagrade (Maribor, Tolosa, Marktoberdorf) in je članica žirij.

S svojimi zbori naroča in izvaja novitete, posnela je več zgoščenk. V preteklosti je dirigirala Slovenskemu otroškemu zboru, projektnemu zboru RTV SLO in Zboru Slovenske filharmonije.

Je prejemnica Gallusove plakete (2012), nagrade RS na področju glasbenega šolstva (2016) in srebrne plakete JSKD (2019).

Simona Rožman Strnad

Simona Rožman Strnad je diplomirala na oddelku glasbene pedagogike na Pedagoški fakulteti Maribor iz zborovskega dirigiranja. Nekaj let je bila korepetitorka in pianistka v zboru Carmina Slovenica. Leta 1992 je v Brežicah ustanovila zbor Viva in do leta 1998 poučevala nauk o glasbi in otroški zbor na Glasbeni šoli Brežice ter glasbeno umetnost in dekliški zbor na Gimnaziji Brežice. Leta 2013 je soustanovila Mešani mladinski zbor Gimnazije Brežice. Z MePZ Viva Brežice je 31 let koncertirala in tekmovala na številnih odrih doma in v tujini ter prejela številna priznanja na državnih in  mednarodnih tekmovanjih za sestavo in izvedbo tekmovalnih programov. V letu 2021 je bila članica Mednarodne glasbene komisije za Festival Europa Cantat 2021. Je vodja območne izpostave Brežice pri Javnem skladu RS za kulturne dejavnosti.

Damijan Močnik

Damijan Močnik je dolgoletni profesor in umetniški vodja glasbenih dejavnosti v Zavodu sv. Stanislava v Ljubljani. Ob uspehih zavodskih zborov išče inovativne poti v glasbenem izobraževanju in delovanju v gimnaziji. Vsako leto priredi SOZ, Slovenski otroški zbor. Od leta 1986 vodi tudi druge zbore, med njimi Cerkveni ženski zbor Andreja Vavkna iz Cerkelj na Gorenjskem in tudi KZ Megaron iz Ljubljane. Z njimi je ob uspešni koncertni dejavnosti prejel več nagrad na državnih in mednarodnih tekmovanjih. Za svoje skladateljsko delo je prejel številne nagrade doma in v tujini, skladbe izvajajo številni zbori po vsem svetu. Veliko se posveča zborovski sakralni glasbi. Leta 2022 je prejel nagrado Prešernovega sklada. Leta 2021 je postal docent na Akademiji za glasbo v Ljubljani na oddelku za sakralno glasbo.

 

 

 

dirigenti

 

V sodelovanju z:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Potujoča muzika 2019

Potujoča muzika 2017

Potujoča muzika 2015

Potujoča muzika 2013

Potujoča muzika 2011