GLEDALIŠČE IN LUTKE / FESTIVALI IN PRIREDITVE / LINHARTOVO SREČANJE

58. LINHARTOVO SREČANJE  – FESTIVAL GLEDALIŠKIH SKUPIN SLOVENIJE 2019
Kulturni dom Postojna, 26. - 28. september 2019

 

Umetnost v gibanju Hiša kulture Celje
Nuša Komplet Peperko: KAJ BI, CHE BI?

režija: Nuša Komplet Peperko
glasbena dramaturgija: Nuša Ofentavšek
risanje in scenografija: Miha Peperko
kostumografija: Nina Čehovin
oblikovanje svetlobe: Matija Kovač
igra:
Žiga Medvešek
Predstava traja 1 uro in nima odmora.

Vsako leto v produkciji Hiše kulture Celje, znotraj gledališkega cikla Umetnost v gibanju, nastane gledališka predstava, ki poveže in zdru­ži v delu ustvarjalce različnih performativnih zanimanj s Celjskega. Tudi v letošnji produkciji sodelujejo tako stalni kot novi sodelavci, ki se vselej znajdejo v novih izzivih gledališke NEhie­rarhije kot velja za Hišo kulture Celje.
Poslanstvo Hiše kulture Celje je tako na eni strani vzgajanje novih gledaliških umetnikov, začetnikov in povezovanje s starejšimi, izkuše­nimi, ki dobijo znotraj te produkcije možnost, da se znajdejo v novih vlogah ter preizkušajo tudi nekonvencionalne gledališke metode dela.

Najprej gre res za kultnega Ernesta Che Guevaro. Ko te njegova osebnost tako predrami, da ga skušaš spoznati, razumeti, ujeti njegovo bit. Potem ugotoviš, da je petdeset let po brutalnem uboju, ko so na Kubo poslali le odrezane dlani za identifikacijo prstnih odtisov, on sam in vse okoli njega le še interpretacija. In to ne le ena, ampak je teh interpretacij ogromno. Tako ogromno, da je njegova podoba (poleg Jezusa Kristusa) najbolj multiplicirana podoba 20. stoletja, pravzaprav kar celotne človeške zgodovine. In ko to spoznaš, vstopiš v svet čarovnije. Takrat lahko začaraš nov svet. Kaj bi Che, če bi ... bil jaz ali ti ali mi vsi ... bil tukaj ... bil zdaj ...
Idealna zgodba za enega igralca in tiskalni stroj torej.

email info@hisakulture.si
domain www.hisakulture.si

 

 

e-prijavnica

 

 

programska knjižica

programska knjižica (1.5 MB, pdf)