GLEDALIŠČE IN LUTKE / FESTIVALI IN PRIREDITVE / LINHARTOVO SREČANJE

58. LINHARTOVO SREČANJE  – FESTIVAL GLEDALIŠKIH SKUPIN SLOVENIJE 2019
Kulturni dom Postojna, 26. - 28. september 2019

 

KAJ JE LINHARTOVO SREČANJE IN KDO SE LAHKO NANJ PRIJAVI

Linhartovo srečanje je najpomembnejši festival ljubiteljskih gledaliških skupin v Sloveniji in zamejstvu. Namenjen je vsem ljubiteljskim gledališkim skupinam v Sloveniji in slovenskim skupinam v  tujini. Pogoj je, da so vsi igralci ljubitelji in da je bila predstava premierno uprizorjena v letu 2018 ali 2019. Na festival se lahko prijavijo tudi predstave skupin drugih etničnih skupin in manjšin, ki delujejo v Sloveniji, tudi če jih uprizarjajo v svojem jeziku.

KAKO POTEKA IZBOR?

Vse predstave posamezne regije si najprej ogledajo regijski selektorji, ki sestavijo program regijskih Linhartovih srečanj. Ta si potem ogleda državni selektor, ki sestavi program državnega Linhartovega srečanja, ki bo med 26. in 28. septembrom 2019 v Postojni.

KAJ SE OCENJUJE?

Ocenjuje se celovitost predstave, izbor teksta, izvirnost predstave, likovna celovitost predstave ter seveda kvaliteta interpretacije.

KAJ PA ČE SMO ZAČETNIKI?

Tudi če predstava ni izbrana na naslednji nivo, dobi skupina pisno in ustno oceno predstave ter brezplačno svetovanje. Vsakemu ogledu sledi pogovor s strokovnim spremljevalcem – selektorjem. Ta poda oceno predstave, izpostavi kvaliteto in predlaga možne izboljšave.

KOLIKO ZNAŠA PRIJAVNINA?

Prijavnine ni oz. je udeležba na festivalu brezplačna.

KAJ SE OD NAS PRIČAKUJE?

Skupina mora z vodjo območne izpostave uskladiti termin ogleda (lahko v domači dvorani ali na gostovanju). V kolikor je skupina izbrana na regijsko ali državno srečanje, se mora teh udeležiti v terminih, dodeljenih s strani organizatorja.

SO KAKŠNE NAGRADE?

Najboljši posamezniki prejmejo posebno priznanje regijskega selektorja. Najboljši dosežki na državnem Linhartovem srečanju so nagrajeni s prestižnimi kipci – matički, najboljša predstava v celoti pa še z dodatnimi 800 EUR.

KAKO SE PRIJAVIMO?

Prijavite se preko spletne prijavnice, ki jo najdete na povezavi:

e-prijavnica

Roki prijave so za posamezno regijo navedeni v razpisu.

DODATNE INFORMACIJE

 

 

 

 

Matjaž Šmalc

producent za gledališko in lutkovno dejavnost
in direktor Linhartovega srečanja
Tel: 01/ 2410 511
Faks: 01/ 2410 510
E- pošta: matjaz.smalc@jskd.si

     

 

 

 

 

e-prijavnica

 

 

programska knjižica

programska knjižica (1.5 MB, pdf)