GLEDALIŠČE IN LUTKE / FESTIVALI IN PRIREDITVE / VIZIJE

 

FESTIVAL VIZIJE - FESTIVAL MLADINSKE KULTURE 2022

Nova Gorica, 20. - 22. maj 2022

 

VIZIJE

Festival je namenjen mladinskim gledališkim, lutkovnim in rock skupinam, filmskim ter likovnim ustvarjalcem. Na festival se lahko prijavijo skupine in posamezniki iz Slovenije (tudi etnične skupine in manjšine, ki delujejo v Sloveniji, ki uprizarjajo v svojem jeziku) in slovenske skupine iz tujine.

IZBOR

Gledališke predstave si ogledajo regijskih strokovni spremljevalci, ki sestavijo program regijskih srečanj. Tam si jih ogleda državni selektor in najboljše predstave uvrsti na državni Festival Vizije.
Izbor lutkovnih predstav za državni Festival Vizije v letu 2022 opravijo regijski strokovni spremljevalci lutkovnih srečanj.

Ocenjuje se inovativnost, kvaliteta izvedbe, ideja in sporočilnost.

ZA ZAČETNIKE

Vsakemu ogledu sledi pogovor s strokovnim spremljevalcem. Skozi razgovor in pisno oceno boste prejeli povratne informacije o vaši izvedbi, kjer bodo izpostavljeni pozitivni elementi uprizoritve in predlogi za možne izboljšave.

KAJ MORAMO VEDETI?

Skupina mora z vodjo območne izpostave JSKD (več o kulturni mreži na www.jskd.si) uskladiti termin ogleda (lahko v domači dvorani ali na gostovanju).

Če je skupina izbrana na regijsko ali državno srečanje, se mora srečanj udeležiti v terminih, določenih strani organizatorja.

NAGRADE

Najboljši dosežki na državnem srečanju so nagrajeni z Vizionarji, najboljša predstava v celoti pa še z bonom za mednarodne poletne gledališke in filmske delavnice.

PRIJAVA

Prijavite se preko spletnih prijavnic, ki jih najdete na spodnjih povezavah:

Festival Vizije – gledališke predstave:

e-prijava

Festival Vizije – lutkovne predstave:

e-prijava

Rok prijave: 11. februar 2022

Prijavnine ni oz. je udeležba na festivalu brezplačna.

DODATNE INFORMACIJE

Jan Pirnat
Jan PIRNAT

producent za gledališko dejavnost

 

T: (01) 2410 528
E: jan.pirnat@jskd.si

 

 

 

 

 

 

o festivalu

e-prijava

e-prijava

e-prijava