Območna izpostava Škofja Loka

 

Območna izpostava Škofja Loka pokriva kulturno dejavnost na območju:
- Občine Škofja Loka,
- Občine Železniki,
- Občine Gorenja vas-Poljane in
- Občine Žiri.

 

Občine se raztezajo na 512 km² in štejejo približno 40.000 prebivalcev. Na območju izpostave je registriranih oseminšestdeset kulturnih društev in društev z umetniškimi sekcijami, niso pa čisto vsa delujoča. Največ kulturnih društev in sekcij je delujočih na področju Občine Škofja Loka.

Območna izpostava, ki ima dva uslužbenca; koordinatorja in organizatorja, ki je hkrati tudi producent za historično glasbo in ples, povezuje in nadgrajuje delovanje kulturnih društev, skupin in posameznikov iz vseh štirih občin. Programi na področju ljubiteljske kulture območne izpostave zajemajo pregledna srečanja in revije na vseh področjih delovanja kulturnih društev in šolskih kulturnih skupin, občasna izobraževanja po posameznih področjih ter strokovno podporo kulturnim društvom, skupinam in posameznikom pri njihovem delovanju.

Območna izpostava JSKD Škofja Loka pogosto sodeluje v različnih lokalnih kulturnih projektih in skupaj z drugimi soustvarjalci kulturnih aktivnosti ohranja bogato škofjeloško kulturno in umetniško dediščino, ki so ji dali svojevrsten pečat: prvo ohranjeno gledališko besedilo Škofjeloški pasijon, Visočan in romantično-realistični pisatelj Ivan Tavčar, impresionist Ivan Grohar in slikarji Šubici.

 

Poslovna poročila

Poslovno poročilo za leto 2023

Poslovno poročilo za leto 2022

Poslovno poročilo za leto 2021

Poslovno poročilo za leto 2020

Poslovno poročilo za leto 2019

Poslovno poročilo za leto 2018

Poslovno poročilo za leto 2017

Poslovno poročilo za leto 2016

Poslovno poročilo za leto 2015

Poslovno poročilo za leto 2014

Poslovno poročilo za leto 2013

 

 

Vodja območne izpostave

     
 

 

 

Mag. ALDO KOMAR

T: 04 515 71 60
E: oi.skofja.loka@jskd.si

 

 

Prireditve
Izobraževanja