LIKOVNA DEJAVNOST /LIKOVNI TEČAJI IN DELAVNICE / SEZONA 2012/2013

 

Naziv tečaja:

 

 

EKSPRESIVNA UPORABA BARVE

     

Kraj izvedbe:

 

Ljubljana

Termin:

 

1. - 6. 7. 2013

Mentorji:

 

 

Tone Rački

Cena:

 

160,00 EUR (z DDV).

Rok prijave:
 

15. 6. 2013

 

Šestdnevni tečaj je namenjen raziskovanju ekspresivnih vrednosti barv in njihovih harmonij in ustvarjanju ekspresivnih barvnih kompozicij.

 

 

 

 

 

VSEBINA

  1. Barve imajo razen tega, da naredijo svet pisan in slikovit, tudi to lastnost, da učinkujejo na duševnost gledalca. To njihovo lastnost je mogoče uporabiti tudi pri oblikovanju umetniških del in vizualnih sporočil. Posamezne barve, še bolj pa kombinacije barv, se nam lahko zdijo razigrane ali resnobne, grozeče ali nežne, globoke ali površinske, estetske ali kičaste, čustvene ali hladne, melanholične ali temperamentne.

  2. O MENTORJU

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tone Rački

Tone Rački, 1946, akademski slikar, je diplomiral na ALU v Ljubljani leta 1973. Študiral je tudi na Pedagoški akademiji pri prof. Zoranu Didku, kjer se je začel zanimati za metode umetnostne vzgoje, kar je opredelilo njegovo nadaljnje delo.
Ukvarjal se je s pedagoškim delom na področju vizualnih medijev: filma, videa, animiranega filma, stripa in likovne umetnosti, predvsem je razvijal metode mentorskega dela pri filmski ustvarjalnosti otrok in mladine.
V osemdesetih letih se je začel intenzivno ukvarjati s poučevanjem risanja, slikanja in kompozicije na tečajih Zveze kulturnih organizacij Slovenije.  Zanimajo ga predvsem metode podajanja likovnih veščin. Razvija in uvaja sisteme praktičnih vaj za osvajanje znanj na posameznih likovnih področjih.
Izsledke svojega pedagoškega dela objavlja v številnih člankih in samostojnih publikacijah.

Pri JSKD so izšle naslednje knjige:

- Veščina likovne kompozicije

- Veščina risanja 1- predmeti in prostor

- Veščina risanja 2-človeška figura

- Veščina risanja 3- majhne skrivnosti velikih mojstrov.

 

POTEK, TRAJANJE in KRAJ SEMINARJA

Tečaj bo potekal od ponedeljka, 1. do sobote, 6. julija 2013, vsak dan od 10. do 18. ure v Likovni delavnici JSKD na Beethovnovi 5 v Ljubljani. Odmor za kosilo bo predvidoma med 13. in 14. uro.

 

ROK PRIJAVE IN PLAČILO

Natančno izpolnjeno prijavnico pošljite najkasneje do 15. junija 2013 na naslov Javni sklad RS za kulturne dejavnosti, Štefanova 5, 1000 Ljubljana. Prijavljenim bomo poslali obvestilo z vsemi potrebnimi informacijami ter predračun in položnico za plačilo kotizacije. Poravnati jo je treba v celoti pred začetkom tečaja. Če bo prijav premalo, bomo tečaj odpovedali. Če se boste prijavili, pa kasneje ugotovili, da se tečaja ne morete udeležiti, odpovejte takoj. Že plačano kotizacijo vrnemo samo v primeru bolezni, če predložite zdravniško potrdilo.

 

CENA

160,00 evrov
V ceno je vključena šolnina, ves potreben material in DDV.

 

KAJ MORATE ŠE VEDETI?

Predznanje ni pomembno.

DODATNE INFORMACIJE

 

Andreja KOBLAR PERKO

samostojna strokovna svetovalka
za likovno dejavnost

 

T: (01) 2410 515
F: (01) 2410 510
E: andreja.koblar@jskd.si

 

Franci COTMAN

strokovni sodelavec za alternativno in
multimedijsko dejavnost

 

T: (01) 2410 523
F: (01) 2410 510
E: franci.cotman@jskd.si

 

 

 

Prijavnica