LIKOVNA DEJAVNOST /LIKOVNI TEČAJI IN DELAVNICE / SEZONA 2012/2013

 

Naziv tečaja:

 

 

LIKOVNA DELAVNICA ŠMARTNO Geometrija slike

     

Kraj izvedbe:

 

Šmartno ob Paki

Termin:

 

9. - 18. 8. 2013

Mentorji:

 

 

Dušan Fišer

Cena:

 

150,00 EUR (z DDV).

Rok prijave:
 

20. 5. 2013

 

V  procesu  prevajanja realnosti  (predmetov, prostora in vsebine) bodo s postopki transformacije in abstrahiranja  v smislu stilizacije in geometrizacije nastajale nove, avtonomne likovne kompozicije, ki nihajo med ploskovitostjo in iluzijo prostora.

 

 

 

 

VSEBINA

  1. Likovna delavnica ima že sedemindvajsetletno tradicijo, tema pa je vsako leto drugačna. Namen je raziskovanje in preizkušanje sodobnih likovnih praks. Poudarek je na skupinskem delu, v okviru dogovorjenih oblikovnih izhodišč pa vsak udeleženec išče svoj individualni izraz. Program letošnje delavnice bo obsegal risanje, slikanje in izdelavo objektov. 

  2. O MENTORJU

 

Dušan Fišer

rojen 1962, je diplomiral leta 1989 na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani pri profesorici Metki Krašovec, nato pa je leta 1991 opravil še specialko za slikarstvo pri profesorju Emeriku Bernardu. Kasneje se je študijsko izpopolnjeval še v Groningenu na Nizozemskem. Veliko razstavlja v Sloveniji in tujini, od leta 2009 pa vodi tudi razstavišče z imenom Tovarna umetnosti v prostorih nekdanje tekstilne tovarne v Majšperku.

 

POTEK, TRAJANJE in KRAJ SEMINARJA

Delavnica bo potekala od petka, 9. avgusta 2013 (zvečer) do nedelje, 18. avgusta 2013 (dopoldne) v dvorani Marof v Šmartnem ob Paki.


V soboto, 18. avgusta 2013 bo ob 20. uri otvoritev v delavnici nastalega projekta.

 

ROK PRIJAVE IN PLAČILO

Natančno izpolnjeno prijavnico pošljite najkasneje do 20. maja 2013 na naslov Javni sklad RS za kulturne dejavnosti, Štefanova 5, 1000 Ljubljana ali v e-obliki na: andreja.koblar@jskd.si.

Prijavljenim bomo poslali obvestilo z vsemi potrebnimi informacijami ter predračun in položnico za plačilo kotizacije.

Poravnati jo je treba v celoti pred začetkom tečaja.

Če bo prijav premalo, bomo tečaj odpovedali. Če se boste prijavili, pa kasneje ugotovili, da se tečaja ne morete udeležiti, odpovejte takoj. Že plačano kotizacijo vrnemo samo v primeru bolezni, če predložite zdravniško potrdilo.

 

CENA

150,00 evrov

V ceno je vključena šolnina, ves potreben material in DDV.

 

STROŠKI BIVANJA IN PREHRANE

Stroški prenočišča (skupna spalnica) in prehrane bodo znašali približno 160,00 evrov.

 

KAJ MORATE ŠE VEDETI?

Predznanje: bolj kot risarske in slikarske izkušnje je pomembna želja po raziskovanju.

Delavnica je namenjena odraslim, ustvarjalcem, študentom in pedagogom, ki že imajo osnovna likovna znanja, predvsem pa afiniteto do razpisane teme.

Poudarek je na skupinskem delu, v okviru skupaj dogovorjenih formalnih izhodišč pa vsak udeleženec išče svoj individualni izraz. Pri tem je vloga mentorja izjemno pomembna, saj zastavlja vprašanja in pomaga pri iskanju odgovorov.

Rezultat takega ustvarjalnega druženja je razstava, ki je praviloma drugačna od vsega, kar običajno razumemo pod oznako »ljubiteljsko slikarstvo«.

Število udeležencev je omejeno na deset.

 

DODATNE INFORMACIJE


Andreja KOBLAR PERKO

samostojna strokovna svetovalka
za likovno dejavnost

 

T: (01) 2410 515
F: (01) 2410 510
E: andreja.koblar@jskd.si

 

 

 

Prijavnica