LIKOVNA DEJAVNOST /LIKOVNI TEČAJI IN DELAVNICE / SEZONA 2013/2014

 

Naziv tečaja:

 

LIKOVNA KOMPOZICIJA

     

Kraj izvedbe:

 

Ljubljana

Termin:

 

8. marec 2014 (3 zaporedne sobote in nedelje)

Mentorji:

 

Tone Rački

Cena:

 

150,00 EUR (z DDV).

Rok prijave:
 

9. februar 2014

 

Tečaj temelji na vajah, ki udeležence postopoma uvedejo v svet likovnih razmerij in ritmov tako, da razvijajo čut za likovno komponiranje. Seznanijo se z osnovnimi kompozicijskimi načeli, posamezne teme pa so: motiv in izrez slike, ravnotežje elementov slike, kompozicija in vsebina slike.

 

VSEBINA

  1. Kompozicijska zasnova je ena najpomembnejših komponent vsakega likovnega dela. Veliki mojstri likovne umetnosti gradijo kompozicije svojih del zelo skrbno in zavestno.

     V zgodovini so sledili strogim kompozicijskim načelom, sodobni ustvarjalci pa se bolj zanašajo na svoj likovni čut ali pa uporabijo zelo preproste kompozicijske konvencije. S tem svojo likovno govorico pogosto osiromašijo, saj zaradi nepoznavanja zakonitosti likovne kompozicije ne morejo v polni meri izraziti svojih likovnih idej.

    Tečaj je namenjen likovnim ustvarjalcem, primeren pa je tudi za fotografe, oblikovalce in likovne pedagoge.

    Temelji na vajah, ki udeležence postopoma uvedejo v svet likovnih razmerij in ritmov tako, da razvijajo čut za likovno komponiranje. Seznanijo se z osnovnimi kompozicijskimi načeli, posamezne teme pa so: motiv in izrez slike, ravnotežje elementov slike, kompozicija in vsebina slike.

  2. O MENTORJU

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tone Rački

Tone Rački, 1946, akademski slikar, je diplomiral na ALU v Ljubljani leta 1973. Študiral je tudi na Pedagoški akademiji pri prof. Zoranu Didku, kjer se je začel zanimati za metode umetnostne vzgoje, kar je opredelilo njegovo nadaljnje delo.
Ukvarjal se je s pedagoškim delom na področju vizualnih medijev: filma, videa, animiranega filma, stripa in likovne umetnosti, predvsem je razvijal metode mentorskega dela pri filmski ustvarjalnosti otrok in mladine.
V osemdesetih letih se je začel intenzivno ukvarjati s poučevanjem risanja, slikanja in kompozicije na tečajih Zveze kulturnih organizacij Slovenije.  Zanimajo ga predvsem metode podajanja likovnih veščin. Razvija in uvaja sisteme praktičnih vaj za osvajanje znanj na posameznih likovnih področjih.
Izsledke svojega pedagoškega dela objavlja v številnih člankih in samostojnih publikacijah.

Pri JSKD so izšle naslednje knjige:

- Veščina likovne kompozicije

- Veščina risanja 1- predmeti in prostor

- Veščina risanja 2-človeška figura

- Veščina risanja 3- majhne skrivnosti velikih mojstrov.

POTEK, TRAJANJE in KRAJ SEMINARJA

Tečaj bo potekal tri zaporedne sobote in nedelje, začetek 8. marca 2014, vsak dan od 10. do 18. ure v Likovni delavnici JSKD na Beethovnovi 5 v Ljubljani.
Odmor za kosilo bo predvidoma med 13. in 14. uro.

 

ROK PRIJAVE IN PLAČILO

Natančno izpolnjeno prijavnico pošljite najkasneje do 9. januarja 2014 na naslov Javni sklad RS za kulturne dejavnosti, Štefanova 5, 1000 Ljubljana, po faksu: 01/24 10 510 ali po e-pošti: andreja.koblar@jskd.si

 

Prijavljenim bomo poslali obvestilo z vsemi potrebnimi informacijami ter predračun in položnico za plačilo kotizacije.

 

Poravnati jo je treba v celoti pred začetkom tečaja.

 

Če bo prijav premalo, bomo tečaj odpovedali.

 

Če se boste prijavili, pa kasneje ugotovili, da se tečaja ne morete udeležiti, odpovejte takoj. Že plačano kotizacijo vrnemo samo v primeru bolezni, če predložite zdravniško potrdilo.

 

CENA

150,00 evrov
V ceno je vključena šolnina, ves potreben material in DDV.


KAJ MORATE ŠE VEDETI?

Udeleženci morajo s seboj prinesti škarje za papir.

DODATNE INFORMACIJE


Andreja KOBLAR PERKO

samostojna strokovna svetovalka
za likovno dejavnost

 

T: (01) 2410 515
F: (01) 2410 510
E: andreja.koblar@jskd.si

 

 

Nazaj na seminarje in delavnice

 

Prijavnica /word /