LIKOVNA DEJAVNOST /LIKOVNI TEČAJI IN DELAVNICE / SEZONA 2013/2014

 

Naziv tečaja:

 

IZDELAVA VITRAŽA

     

Kraj izvedbe:

 

Ljubljana

Termin:

 

5. in 6. april 2014

Mentorji:

 

Mojca Borko

Cena:

 

100,00 EUR (z DDV).

Rok prijave:
 

9. marec 2014

 

Tisti, ki so že obiskovali tečaj izdelave vitraža, bodo spoznali zakonitosti in posebnosti izdelave bolj zahtevnega izdelka v tiffany tehniki. Vsak bo izdelal vitražno ogledalo velikosti 60 cm x 40 cm. Tisti, ki se bodo tečaja udeležili prvič, pa bodo oblikovali enostavnejši izdelek v tiffany tehniki velikosti A4.

 

 

VSEBINA

  1. Tehnika izdelave vitraža je vse bolj prisotna tudi v sodobnem oblikovanju. Osnova je poznavanje tehnologije, zato je v programu tečaja poudarjeno praktično delo. Udeleženci morajo najprej spoznati in razumeti lastnosti stekla in jih že pri načrtovanju izdelka tudi upoštevati. Izdelava vitražnega ogledala ima svoje zakonitosti in posebnosti. Udeleženci se jih bodo naučili in vsak bo izdelal vitražno ogledalo velikosti 60 cm x 40 cm. Prednost pri prijavi bodo imeli tisti, ki so že obiskovali osnovni tečaj izdelave vitraža, začetniki pa bodo oblikovali enostavnejši izdelek v tiffany tehniki velikosti A4. Osvojili bodo prenos skice na steklo, rezanje, brušenje, vpasovanje stekla, pritrditev samolepilnega traku na koščke stekla, lotanje in patiniranje.
  2. O MENTORJU

 

Mojca Borko, diplomirana slikarka, ustvarja in raziskuje v lesu, platnu in steklu. Te medije raziskuje ločeno, vsakega posebej, pa tudi združeno v zlitju platna, stekla in lesa v obojestranskih slikah.

 

 

 

 

 

POTEK, TRAJANJE in KRAJ SEMINARJA

Tečaj bo potekal v soboto, 5. in v nedeljo, 6. aprila 2014, od 10. do 18. ure v Likovni delavnici JSKD na Beethovnovi 5 v Ljubljani.
Odmor za kosilo je predviden med 13. in 14. uro.

 

ROK PRIJAVE IN PLAČILO

Natančno izpolnjeno prijavnico pošljite najkasneje do 9. marca 2014 na naslov Javni sklad RS za kulturne dejavnosti, Štefanova 5, 1000 Ljubljana.

 

Prijavljenim bomo poslali obvestilo z vsemi potrebnimi informacijami ter predračun in položnico za plačilo kotizacije.

 

Poravnati jo je treba v celoti pred začetkom tečaja.

 

Če bo prijav premalo, bomo tečaj odpovedali.

 

Če se boste prijavili, pa kasneje ugotovili, da se tečaja ne morete udeležiti, odpovejte takoj. Že plačano kotizacijo vrnemo samo v primeru bolezni, če predložite zdravniško potrdilo.

 

CENA

100,00 evrov
V ceno je vključena šolnina, ves potreben material in orodje za izdelavo vitraža ter DDV.


DODATNE INFORMACIJE


Andreja KOBLAR PERKO

samostojna strokovna svetovalka
za likovno dejavnost

 

T: (01) 2410 515
F: (01) 2410 510
E: andreja.koblar@jskd.si

 

 

Nazaj na seminarje in delavnice

 

Prijavnica /word /