LIKOVNA DEJAVNOST /LIKOVNI TEČAJI IN DELAVNICE

 

Naziv tečaja:

 

 

KIPARSKA DELAVNICA LES

Kraj izvedbe:

 

Šmartno ob Paki

Termin:

 

od 25. do 27. maja 2018

Mentorji:

 

prof. Dragica Čadež Lapajne, akademska kiparka

Cena:

 

70,00 evrov

Rok prijave:
 

15. maj 2018

 

 

Tridnevna delavnica temelji na različnih interpretacijah obdelovanja lesa. Osnovni namen je povezovanje tradicionalnih znanj in načinov obdelave materiala z najsodobnejšimi tehnologijami in umetniškimi praksami.

 

 

VSEBINA

  1. Zgodovina umetnosti priča o bogati tradiciji oblikovanja v lesu, v sodobni kiparski produkciji pa je lesena plastika manj prisotna. Da bi preizkusili tudi sodobnejše, ne le tradicionalne pristope, se udeleženci delavnice srečajo z različnimi interpretacijami obdelovanja lesa.

    Pri delu je potrebno spoznati osnovne značilnosti lesa, lastnosti in načine oblikovanja ter priprave materiala. Končna podoba skulpture je odvisna od skladnosti ideje, izbranega materiala in avtorjevega osebnega pristopa. Smiselno izbran les  in upoštevanje njegovih naravnih danosti se ob ročni spretnosti spaja z avtorjevim navdihom.

  1. O MENTORJU

 

 

Dragica Čadež Lapajne

Akademska kiparka profesorica Dragica Čadež Lapajne je diplomirala 1963 na ljubljanski Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje ter 1965 pri Borisu Kalinu končala podiplomski študij. Kot redna profesorica se je zaposlila na Pedagoški fakulteti v Ljubljani. Ustvarja predvsem v lesu malo in monumentalno plastiko. Sodelovala je na številnih razstavah, umetniških delavnicah in kiparskih simpozijih doma in na tujem. Nagrado Prešernovega sklada je prejela leta 1986 za kiparski cikel Asociacije na Pompeje.

POTEK, TRAJANJE in KRAJ SEMINARJA

Delavnica bo potekala v Šmartnem ob Paki, od petka, 25. maja (dopoldne), do nedelje, 27. maja 2018 (popoldne).

 

ROK PRIJAVE IN PLAČILO

Prijava je možna prek spletne prijavnice.


Prijavnico izpolnite najkasneje do 15. maja 2018.


Prijavljenim bodo iz  JSKD OI Velenje poslali obvestilo z vsemi potrebnimi informacijami, plačnikom pa predračun in položnico za plačilo kotizacije. Poravnati jo je treba v celoti pred začetkom tečaja. Če bo prijav premalo, bomo tečaj odpovedali. Če se boste prijavili, pa kasneje ugotovili, da se tečaja ne morete udeležiti, odpovejte takoj. Že plačano kotizacijo vrnemo samo v primeru bolezni, če predložite zdravniško potrdilo.

 

CENA

V ceno 70,00 evrov je vključena šolnina, material in DDV.

 

KAJ MORATE ŠE VEDETI?

STROŠKI BIVANJA IN PREHRANE

Mladinski center, prenočišče z zajtrkom 15,00 evrov. Za prehrano bo poskrbljeno.

PROSTOR ZA DELO

Prostor za delo je pod velikim kozolcem – toplarjem, ki nudi zaščito v dobrem in slabem vremenu.

MATERIAL

Material, deske in hlode, bo priskrbel organizator, vsak udeleženec pa lahko na delavnico prinese tudi svoj kos lesa.

ORODJE

Orodje vsak udeleženec prinese s seboj čim več svojega orodja (motorna žaga, dleto, kladivo, sekira, brusni papir, žeblji, električni podaljšek...).

VARNOST

Vsem udeležencem svetujemo, da imajo primerno delovno obleko in močno obutev, obvezno pa morajo imeti zaščitna očala in rokavice. Udeleženci delavnic za svojo varnost odgovarjajo sami. Priporočamo, da imajo urejeno nezgodno zavarovanje.


Udeleženci delavnic za svojo varnost odgovarjajo sami. Priporočamo, da imajo urejeno nezgodno zavarovanje.

 

 

DODATNE INFORMACIJE

Andreja KOBLAR PERKO

samostojna strokovna svetovalka
za likovno dejavnost

T: (01) 2410 515
F: (01) 2410 510
E: andreja.koblar@jskd.si