LIKOVNA DEJAVNOST /LIKOVNI TEČAJI IN DELAVNICE

 

Naziv tečaja:

 

 

LIKOVNA DELAVNICA SINJI VRH RISANJE PORTRETA

Kraj izvedbe:

 

Sinji vrh nad Ajdovščino

Termin:

 

od 23. do 29. julija 2018

Mentorji:

 

Tone Rački

Cena:

 

160,00 evrov

Rok prijave:
 

20. junija 2018

 

 

Program obsega spoznavanje likovne zgradbe človeškega obraza, spoznavanje značilnosti otroškega, ženskega, moškega, starega in mladega obraza ter oblikovanje izraznosti narisanega obraza.

 

VSEBINA

  1. Program obsega spoznavanje likovne zgradbe človeškega obraza, spoznavanje značilnosti otroškega, ženskega, moškega, starega in mladega obraza ter oblikovanje izraznosti narisanega obraza.

  2. Predznanje ni potrebno.


  3. Delavnica poteka na izjemni lokaciji. Sinji vrh leži na dobrih 1000 metrih nadmorske višine. Turistična kmetija je znana gostiteljica umetniških srečanj in ustvarjalnih delavnic in bogata zbirka likovnih del ji daje poseben pečat.

  1. O MENTORJU

 

 

 

 

 

 

Tone Rački

Tone Rački, 1946, akademski slikar, je diplomiral na ALU v Ljubljani leta 1973. Študiral je tudi na Pedagoški akademiji pri prof. Zoranu Didku, kjer se je začel zanimati za metode umetnostne vzgoje, kar je opredelilo njegovo nadaljnje delo.
Ukvarjal se je s pedagoškim delom na področju vizualnih medijev: filma, videa, animiranega filma, stripa in likovne umetnosti, predvsem je razvijal metode mentorskega dela pri filmski ustvarjalnosti otrok in mladine.
V osemdesetih letih se je začel intenzivno ukvarjati s poučevanjem risanja, slikanja in kompozicije na tečajih Zveze kulturnih organizacij Slovenije.  Zanimajo ga predvsem metode podajanja likovnih veščin. Razvija in uvaja sisteme praktičnih vaj za osvajanje znanj na posameznih likovnih področjih.

POTEK, TRAJANJE in KRAJ SEMINARJA

Delavnica bo potekala na Sinjem vrhu nad Ajdovščino od ponedeljka, 23. julija do nedelje, 29. julija 2018.

Delo poteka v ateljeju, vsak dan od 9. do 13. in od 15. do 19. ure.

 

ROK PRIJAVE IN PLAČILO

Prijava je možna prek spletne prijavnice.


Prijavnico izpolnite najkasneje do 20. junija 2018.


Prijavljenim bomo poslali obvestilo z vsemi potrebnimi informacijami ter predračun in položnico za plačilo kotizacije. Poravnati jo je treba v celoti pred začetkom tečaja.

Če bo prijav premalo, bomo tečaj odpovedali. Če se boste prijavili, pa kasneje ugotovili, da se tečaja ne morete udeležiti, odpovejte takoj. Že plačano kotizacijo vrnemo samo v primeru bolezni, če predložite zdravniško potrdilo.

 

CENA

V ceno 160,00 evrov je vključena šolnina, material in DDV.

 

KAJ MORATE ŠE VEDETI?

STROŠKI BIVANJA IN PREHRANE

Bivanje: turistična kmetija, dvoposteljne sobe, polni penzion 40,00 evrov na dan.

PREDZNANJE

Predznanje ni potrebno.

 

DODATNE INFORMACIJE

Andreja KOBLAR PERKO

samostojna strokovna svetovalka
za likovno dejavnost

T: (01) 2410 515
F: (01) 2410 510
E: andreja.koblar@jskd.si