LIKOVNA DEJAVNOST /LIKOVNI TEČAJI IN DELAVNICE

 

Naziv tečaja:

 

 

MODELIRANJE DINAMIČNE FIGURE

Kraj izvedbe:

 

Ljubljana, Beethovnova 5

Termin:

 

sobota, 6. in nedelja, 7. aprila 2019, od 10.00–18.00, z odmorom za kosilo

Mentorica:

 

akademska kiparka profesorica Dragica Čadež Lapajne

Cena:

 

80,00 evrov

Rok prijave:
 

17. marec 2019

 

Cilj delavnice bo oblikovanje dinamične figure v glini, iskanje skladnih gibov in poz ter spoznavanje  proporcev s poudarkom na posameznih delih človeškega telesa. Primerno je za tiste, ki so se že udeležili tečaja mala plastika ter za začetnike.

 

VSEBINA

  1. Poznavanje človeške figure zahteva raziskovanje lastnega telesa, razumevanje njegovega ustroja in naravnih zakonitosti, iz česar izhaja tudi ustrezna likovna interpretacija.  Dvodnevna delavnica je posvečena modeliranju male plastike v glini, program pa obsega skiciranje figure s poudarkom na proporcih in težnosti ter dinamični postavitvi figure v prostor.

 

  1. O MENTORICI

Dragica Čadež Lapajne

 

Dragica Čadež Lapajne

Akademska kiparka profesorica Dragica Čadež Lapajne je diplomirala 1963 na ljubljanski Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje ter 1965 pri Borisu Kalinu končala podiplomski študij. Delala je kot svobodna umetnica in kot redna profesorica na Pedagoški fakulteti v Mariboru in v Ljubljani ter na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje. Že od devetdesetih let vodi tudi kiparske delavnice in tečaje na JSKD. Je avtorica priročnikov Glina, les, kovina (Mladinska knjiga, 1983), Od glave do portreta (Debora, 2000) ter Torzo, akt, figura (Javni sklad RS za kulturne dejavnosti, 2018).

Ustvarja predvsem v lesu in glini, tako malo kot  monumentalno plastiko. Sodelovala je na številnih razstavah, umetniških delavnicah in kiparskih simpozijih doma in na tujem. Večkrat je bila nagrajena, med drugim z nagrado Prešernovega sklada. Je ustanoviteljica Sekcije za keramiko pri ZDSLU ter pobudnica in vodja Mednarodnega trienala keramike UNICUM, članica Društva slovenskih likovnih umetnikov ter Mednarodne akademije za keramiko AIC. Leta 2010 je o avtorici izšla strokovna monografija Sarivala Sosiča z naslovom Dragica Čadež: zgodba o drevesu.

 

POTEK, TRAJANJE in KRAJ SEMINARJA

Izobraževanje bo potekalo v soboto, 6. in nedeljo, 7. aprila 2019, od 10.00–18.00, z odmorom za kosilo, v Likovni delavnici JSKD na Beethovnovi 5 v Ljubljani.

Odmor za kosilo je predviden med 13. in 14. uro.

 

ROK PRIJAVE IN PLAČILO

Prijava je možna prek spletne prijavnice.

 

Prijavnico izpolnite najkasneje do 17. marca 2019.

Prijavljenim bomo poslali obvestilo z vsemi potrebnimi informacijami ter predračun in položnico za plačilo kotizacije.

Poravnati jo je treba v celoti pred začetkom tečaja.

Če bo prijav premalo, bomo tečaj odpovedali.

Če se boste prijavili, pa kasneje ugotovili, da se tečaja ne morete udeležiti, odpovejte takoj. Že plačano kotizacijo vrnemo samo v primeru bolezni, če predložite zdravniško potrdilo.

 

CENA

Kotizacija znaša 80,00 €. V ceno je vključena šolnina, material ter DDV.

 

KAJ MORATE ŠE VEDETI?

Število udeležencev je omejeno.

Osnovni material priskrbi organizator, ki poskrbi tudi za žganje izdelkov.

 

DODATNE INFORMACIJE

Monika Ivančič Fajfar

samostojna strokovna svetovalka za likovno dejavnost

telefon: 01/24 10 515, 24 10 500
faks: 01/24 10 510
e-pošta: monika.ivancic-fajfar@jskd.si