LIKOVNA DEJAVNOST /LIKOVNI TEČAJI IN DELAVNICE

 

Naziv tečaja:

 

 

LIKOVNA DELAVNICA SINJI VRH:
RISANJE KRAJINE

Kraj izvedbe:

 

Sinji vrh nad Ajdovščino

Termin:

 

od 21. do 27. julija 2019

Mentorji:

 

Tone Rački

Cena:

 

160,00 EUR

Rok prijave:
 

25. junij 2019

kompozicija

 

Tečaj obravnava predvsem prostorske ključe – ti pomagajo prikazati globino prostora, ki je pomemben element pri risanju in slikanju krajine. Na tečaju se bodo udeleženci urili tudi v  risanju najpogostejših motivov v krajini kot so drevesa, voda, skale, gore in drugo.

 

FOTOGALERIJA

 

 

VSEBINA

  1. Pri risanju krajine je najpomembnejše, da znamo prikazati globino prostora. Takoj za tem so razni predmeti, ki so značilni za krajino: drevesa, skalovje, voda, oblaki pa tudi sneg in drugi atmosferski pojavi. Prikazati je treba, da so nekateri predmeti blizu, drugi dlje, tretji zelo daleč. Pomagamo si predvsem s poznavanjem prostorskih ključev ... (Tone Rački: Veščina risanja 3, Male skrivnosti velikih mojstrov, Likovni odsevi 24, str. 54-55)

    Za udeležbo na tečaju risarsko predznanje ni pomembno. Za osnovne potrebščine in materiale bo poskrbel organizator.

    Delavnica poteka na izjemni lokaciji. Sinji vrh leži na dobrih 1000 metrih nadmorske višine. Turistična kmetija je znana gostiteljica umetniških srečanj in ustvarjalnih delavnic in bogata zbirka likovnih del ji daje poseben pečat.

  2. O MENTORJU

 

 

 

 

 

 

Tone Rački

Akademski slikar Tone Rački je diplomiral na ALU v Ljubljani leta 1973. Študiral je tudi na Pedagoški akademiji pri prof. Zoranu Didku, kjer se je začel zanimati za metode umetnostne vzgoje, kar je opredelilo njegovo nadaljnje delo.

Ukvarja se s pedagoškim delom na področju vizualnih medijev: filma, videa, animiranega filma, stripa in likovne umetnosti.  Zanimajo ga predvsem metode podajanja likovnih veščin. Razvija in uvaja sisteme praktičnih vaj za osvajanje znanj na posameznih likovnih področjih. Izsledke svojega pedagoškega dela objavlja v številnih člankih in samostojnih publikacijah. Pri JSKD so izšle naslednje knjige: Veščina likovne kompozicije,  Veščina risanja 1- predmeti in prostor, Veščina risanja 2-človeška figura, Veščina risanja 3-Majhne skrivnosti velikih mojstrov in Veščina slikanja-Barve.

POTEK, TRAJANJE in KRAJ SEMINARJA

Delavnica bo potekala na Sinjem vrhu nad Ajdovščino od nedelje, 21. julija do sobote, 27. julija 2019. Ateljejsko delo poteka vsak dan od 9. do 13. in od 15. do 19. ure.

ROK PRIJAVE IN PLAČILO

Prijava je možna prek spletne prijavnice:

Prijavnico izpolnite najkasneje do 25. junija 2019.
Prijavljenim bomo poslali obvestilo z vsemi potrebnimi informacijami ter predračun s položnico za plačilo kotizacije. Poravnati jo je treba v celoti pred začetkom tečaja.

Če bo prijav premalo, bomo tečaj odpovedali. Če bo prijav več, kot je prostih mest, bomo upoštevali vrstni red prijav. Če se boste prijavili, pa kasneje ugotovili, da se delavnice ne morete udeležiti, odpovejte takoj. Že plačano kotizacijo vrnemo samo v primeru bolezni, če predložite zdravniško potrdilo.

 

CENA

160,00 evrov

V ceno je vključena šolnina, ves potreben material in DDV.

 

STROŠKI BIVANJA IN PREHRANE

Bivanje: Turistična kmetija Vidmar Sinji vrh, dvoposteljne sobe, polni penzion 40 € na dan.

KAJ MORATE ŠE VEDETI?

Predznanje ni potrebno.

Število udeležencev je omejeno na deset.

 

DODATNE INFORMACIJE

Monika Ivančič Fajfar

producentka za likovno dejavnost

telefon: 01/24 10 515, 24 10 500
faks: 01/24 10 510
e-pošta: monika.ivancic-fajfar@jskd.si