LIKOVNA DEJAVNOST /LIKOVNI TEČAJI IN DELAVNICE

 

Naziv tečaja:

 

 

MALA PLASTIKA: PROPORCI

Kraj izvedbe:

 

Ljubljana, Likovna delavnica JSKD, Beethovnova 5

Termin:

 

sobota in nedelja, 7. in 8. december 2019, od 10. do 18.

Mentorji:

 

akademska kiparka prof. Dragica Čadež Lapajne

Cena:

 

80,00 EUR

Rok prijave:
 

24. november 2019

 

Na kiparski delavnici se bodo udeleženci spoznali z modeliranjem človeške figure v realističnem in svobodnem proporcu.

VSEBINA

  1. Poznavanje človeške figure zahteva raziskovanje lastnega telesa, razumevanje njegovega ustroja in naravnih zakonitosti, iz česar izhaja tudi ustrezna likovna interpretacija. Dvodnevna delavnica je posvečena raziskovanju zakonitosti likovnega oblikovanja človeške figure v  kiparskem mediju ter modeliranju male plastike v glini. Udeleženci bodo na tečaju človeško figuro najprej oblikovali v realističnem proporcu, nato pa se bodo posvetili iskanju individualne interpretacije razmerij (svobodni, avtorski proporc). Primerno je za tiste, ki so se že udeležili tečaja mala plastika pa tudi za začetnike.

  2. O MENTORICI

 

 

 

Dragica Čadež Lapajne

Akademska kiparka profesorica Dragica Čadež Lapajne je diplomirala 1963 na ljubljanski Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje ter 1965 pri Borisu Kalinu končala podiplomski študij. Delala je kot svobodna umetnica in kot redna profesorica na Pedagoški fakulteti v Mariboru in v Ljubljani ter na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje. Že od devetdesetih let vodi tudi kiparske delavnice in tečaje na JSKD. Je avtorica priročnikov Glina, les, kovina (Mladinska knjiga, 1983), Od glave do portreta (Debora, 2000) ter Torzo, akt, figura (Javni sklad RS za kulturne dejavnosti, 2018).
Ustvarja predvsem v lesu in glini, tako malo kot  monumentalno plastiko. Sodelovala je na številnih razstavah, umetniških delavnicah in kiparskih simpozijih doma in na tujem. Večkrat je bila nagrajena, med drugim z nagrado Prešernovega sklada. Je ustanoviteljica Sekcije za keramiko pri ZDSLU ter pobudnica in vodja Mednarodnega trienala keramike UNICUM, članica Društva slovenskih likovnih umetnikov ter Mednarodne akademije za keramiko AIC. Leta 2010 je o avtorici izšla strokovna monografija Sarivala Sosiča z naslovom Dragica Čadež: zgodba o drevesu.

POTEK, TRAJANJE in KRAJ SEMINARJA

Izobraževanje bo potekalo v soboto, 7. in nedeljo, 8. decembra 2019, od 10.00–18.00, z odmorom za kosilo, v Likovni delavnici JSKD na Beethovnovi 5 v Ljubljani.

Odmor za kosilo je predviden med 13. in 14. uro.

ROK PRIJAVE IN PLAČILO

Prijava je možna prek spletne prijavnice:

PRIJAVNICA

Prijavnico izpolnite najkasneje do 24. novembra 2019.

Prijavljenim bomo po izteku prijavnega roka poslali obvestilo z vsemi potrebnimi informacijami ter predračun in položnico za plačilo kotizacije. Poravnati jo je treba v celoti pred začetkom tečaja.

Če se boste prijavili, pa kasneje ugotovili, da se tečaja ne morete udeležiti, odpovejte takoj. Že plačano kotizacijo vrnemo samo v primeru bolezni, če predložite zdravniško potrdilo.

CENA

Kotizacija znaša 80 €. V ceno je vključena šolnina, materiali za risanje ter DDV.

KAJ MORATE ŠE VEDETI?

Osnovni material priskrbi organizator, ki poskrbi tudi za končno žganje izdelkov.

Število udeležencev na izobraževanju je najmanj 8 in največ 12. Če bo prijav premalo, bomo tečaj odpovedali. V primeru večjega števila prijav imajo prednost prej prijavljeni.

DODATNE INFORMACIJE

Monika Ivančič Fajfar

producentka za likovno dejavnost

 

T: (01) 2410 515
F: (01) 2410 510
e-pošta: monika.ivancic-fajfar@jskd.si