LIKOVNA DEJAVNOST /LIKOVNI TEČAJI IN DELAVNICE

 

Naziv tečaja:

 

 

Kiparska delavnica: TRANSFORMACIJE OBLIK

Kraj izvedbe:

 

Ljubljana, Likovna delavnica JSKD, Beethovnova 5

Termin:

 

sobota in nedelja, 7. in 8. marec 2020, od 10. do 18. ure

Mentorji:

 

akademska kiparka prof. Dragica Čadež Lapajne

Cena:

 

80,00 EUR

Rok prijave:
 

23. februar 2020

 

Kiparska delavnica bo namenjena raziskovanju izraznosti tridimenzionalne  forme ter eksperimentiranju z različnimi, izvorno (ne)kiparskimi materiali.

VSEBINA

  1. Geometrijska in abstraktna kiparska govorica ponujata neomejene izrazne možnosti. Udeleženci delavnice bodo pod vodstvom izkušene mentorice reciklirali,  transformirali in likovno interpretirali obstoječe predmete iz vsakdanjega sveta ter raziskovali  različne (odpadne)materiale, kot so kovina, plastika, karton in les. Na novo sestavljene forme bodo tudi površinsko obdelali in tako oblikovali ekspresivne tridimenzionalne  forme. Delavnica je primerna za tako za začetnike kot za tiste, ki jih zanimajo novi pristopi v kiparstvu oz. v likovni umetnosti nasploh.

  2. O MENTORICI

 

 

 

Dragica Čadež Lapajne

Akademska kiparka profesorica Dragica Čadež Lapajne je diplomirala 1963 na ljubljanski Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje ter 1965 pri Borisu Kalinu končala podiplomski študij. Delala je kot svobodna umetnica in kot redna profesorica na Pedagoški fakulteti v Mariboru in v Ljubljani ter na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje. Že od devetdesetih let vodi tudi kiparske delavnice in tečaje na JSKD. Je avtorica priročnikov Glina, les, kovina (Mladinska knjiga, 1983), Od glave do portreta (Debora, 2000) ter Torzo, akt, figura (Javni sklad RS za kulturne dejavnosti, 2018).
Ustvarja predvsem v lesu in glini, tako malo kot  monumentalno plastiko. Sodelovala je na številnih razstavah, umetniških delavnicah in kiparskih simpozijih doma in na tujem. Večkrat je bila nagrajena, med drugim z nagrado Prešernovega sklada. Je ustanoviteljica Sekcije za keramiko pri ZDSLU ter pobudnica in vodja Mednarodnega trienala keramike UNICUM, članica Društva slovenskih likovnih umetnikov ter Mednarodne akademije za keramiko AIC. Leta 2010 je o avtorici izšla strokovna monografija Sarivala Sosiča z naslovom Dragica Čadež: zgodba o drevesu.

POTEK, TRAJANJE in KRAJ SEMINARJA

Izobraževanje bo potekalo v soboto, 7. in nedeljo, 8. marca 2020, od 10.00–18.00, z odmorom za kosilo, v Likovni delavnici JSKD na Beethovnovi 5 v Ljubljani. Odmor za kosilo je predviden med 13. in 14. uro. Po dogovoru z udeleženci bo organizirano tudi barvanje suhih skulptur (petek, 3. april, od 15.00 do 18.00 ure).

ROK PRIJAVE IN PLAČILO

Prijava je možna prek spletne prijavnice:

PRIJAVNICA

Prijavnico izpolnite najkasneje do 23. februarja 2020.

Prijavljenim bomo po izteku prijavnega roka poslali obvestilo z vsemi potrebnimi informacijami ter predračun in položnico za plačilo kotizacije. Poravnati jo je treba v celoti pred začetkom tečaja.

Če se boste prijavili, pa kasneje ugotovili, da se tečaja ne morete udeležiti, odpovejte takoj. Že plačano kotizacijo vrnemo samo v primeru bolezni, če predložite zdravniško potrdilo.

CENA

Kotizacija znaša 80 €. V ceno je vključena šolnina, material ter DDV.

KAJ MORATE ŠE VEDETI?

Število udeležencev na izobraževanju je najmanj 8 in največ 12. Če bo prijav premalo, bomo tečaj odpovedali. V primeru večjega števila prijav imajo prednost prej prijavljeni.

DODATNE INFORMACIJE

Monika Ivančič Fajfar

producentka za likovno dejavnost

 

T: (01) 2410 515
F: (01) 2410 510
e-pošta: monika.ivancic-fajfar@jskd.si