LIKOVNA DEJAVNOST /LIKOVNI TEČAJI IN DELAVNICE

 

Naziv tečaja:

 

 

RISANJE KROKIJEV: BARVITI MOMENTI PLESALCEV

Kraj izvedbe:

 

Ljubljana, Španski borci

Termin:

 

od 14. do 16. novembra 2019 (od 18.30 do 21.30)

Mentorica:

 

Ajda Tomazin

Cena:

 

60,00 evrov

Rok prijave:
 

8. november 2019

VSEBINA

Delavnica poteka v sklopu Festivala plesne ustvarjalnosti Živa 2019 z namenom, da poveže ples in likovno umetnost. Vsebina delavnice je razdeljena na teorijo – kaj pomeni gib, kakšni so pristopi in možne perspektive opazovanja, kako beležimo gib, – in praktični del, ko bomo gledali in sočasno risali oziroma slikali plesalce na odru ter tako poskušali ujeti barvite momente gibanja.

Kaj je kroki?

Izraz izhaja iz francoske besede croquis za osnutek, skico, pomeni pa hitro študijsko risbo, ki je narejena v nekaj minutah. Vedno nastane po modelu. S krokijem risar vzpostavi odnos do konkretnega motiva, figure ali poze. Kroki največkrat predstavlja uvod v bolj temeljito risanje ali slikanje. Poznamo tudi kiparski kroki v glini. Kroki torej ni katera koli površna risbica, ampak resno likovno delo, ki ga umetnik naredi v procesu spoznavanja novega motiva, modela ali poze. Je podoba motiva, ki je bolj rezultat intuitivnega vpogleda kot analitičnega postopka. (Tone Rački, Veščina risanja 3, Majhne skrivnosti velikih mojstrov, JSKD, 2010, stran 14)

O MENTORICI

 

 

AJDA TOMAZIN

Mag. AJDA TOMAZIN je leta 2005 zaključila umetniško gimnazijo za sodobni ples na SVŠGL. Leta 2011 je diplomirala na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani, smer oblikovanje. Leta 2010 je vzporedno študirala filmsko in televizijsko montažo na Akademiji za Gledališče, Radio, Film in Televizijo. Leta 2014 je na Inštitutu za Aplikativne Gledališke Znanosti na Univerzi v Giessnu v Nemčiji zaključila magistrski študij Koreografije in Performansa. Od 2016 je samozaposlena v kulturi kot interdisciplinarna ustvarjalka – oblikovalka in koreografinja. Njena specifika je, da projektom doprinese celostne koncepte, ki zaobjemajo oblikovanje vizualij, oblikovanje prostora, oblikovanje kostumov, koreografijo in koreografsko svetovanje, s tem ustvarja poseben jezik in metodologijo ustvarjalnega procesa. http://ski.emanat.si/ajda-tomazin/

 

POTEK, TRAJANJE in KRAJ SEMINARJA

Delavnica bo potekala v KUD Španski borci tri zaporedne dni po tri ure: ura in pol bo namenjena spremljanju plesnega programa, preostali čas pa konzultacijam oziroma skupnemu ustvarjanju. Vključili bomo različne tehnike risanja: grafitne svinčnike, tuš, barvne svinčnike, pastele, oglje in mešane tehnike na papirje v formatu od A5 do A3. Ob zaključku festivala 16. 11. 2019 ob 21. uri bomo rezultate delavnice predstavili na razstavi.

ROK PRIJAVE IN PLAČILO

Prijava je možna prek spletne prijavnice.

Prijavnico izpolnite najkasneje do 8. novembra 2019.

Prijavljenim bomo po izteku prijavnega roka poslali obvestilo z vsemi potrebnimi informacijami ter predračun in položnico za plačilo kotizacije. Poravnati jo je treba v celoti pred začetkom tečaja.

Če bo prijav premalo, bomo tečaj odpovedali.

Če se boste prijavili, pa kasneje ugotovili, da se tečaja ne morete udeležiti, odpovejte takoj. Že plačano kotizacijo vrnemo samo v primeru bolezni, če predložite zdravniško potrdilo.

CENA

Kotizacija znaša 60,00 €. V ceno je vključena šolnina, osnovni material ter DDV.

KAJ MORATE ŠE VEDETI?

Organizator zagotovi: risalne deske, barvne svinčnike, oglje, tuš in papir, kolaž papir, lepilo, lepilni trak.
Udeleženci prinesejo: grafitne svinčnike (B ali mehkejše), radirke, šilčke, po želji skicirke oz. druge materiale (npr. kolaž papir, lepila).

Število udeležencev na izobraževanju je najmanj 8 in  največ 12. Če bo prijav premalo, bomo tečaj odpovedali. V primeru večjega števila prijav imajo prednost prej prijavljeni.

DODATNE INFORMACIJE

Monika Ivančič Fajfar

producentka za likovno dejavnost

telefon: 01/24 10 515, 24 10 500
e-pošta: monika.ivancic-fajfar@jskd.si

 

 

 

 

kroki