LIKOVNA DEJAVNOST /LIKOVNI TEČAJI IN DELAVNICE

 

Naziv tečaja:

 

 

Tečaj oblikovanja: MOZAIK

Kraj izvedbe:

 

Ljubljana

Termin:

 

sobota in nedelja, 25. in 26. januar 2020

Mentorji:

 

Aljaž Vidrajz

Cena:

 

100,00 EUR

Rok prijave:
 

12. januar 2020

 

Udeleženci se spoznajo s kratko zgodovino mozaika, različnimi tehnikami ter s praktično izdelavo mozaika v rimski tehniki.

VSEBINA

Tečajniki najprej spoznajo osnovne mozaične tehnike, mozaična orodja in materiale, nato pa začnejo z izdelavo prvega izdelka. Mojster mozaika jih strokovno vodi čez proces izdelave klasičnega rimskega motiva iz Ogleja z uporabo rimske direktne tehnike in avtentičnih materialov. V nadaljevanju znanje nadgradijo s spoznavanjem priprave materiala (sekanje marmornatih tesser z martellino) za mozaik ter izdelajo rimski ornament neskončne verige.

O MENTORJU

 

 

 

Aljaž Vidrajz

Mozaicist Aljaž Vidrajz se je izšolal v Italiji na Scuola Mosaicisti del Friuli. Deluje kot samostojni umetnik, svoje znanje pa predaja na rednih tedenskih in vikend delavnicah mozaika v svojem ateljeju. Kot strokovni sodelavec sodeluje z Univerzo v Ljubljani ALUO, Univerzo za tretje življenjsko obdobje in osnovnimi šolami. Leta 2019 je Slovenijo zastopal v Abu Dhabiju na razstavi z naslovom Sheikh Zayed and Europe: A Journey.  Istega leta je gostoval na prvi umetniški koloniji v Savdski Arabiji, kot eden izmed 39 povabljenih umetnikov iz vsega sveta.

 

POTEK, TRAJANJE in KRAJ SEMINARJA

Izobraževanje bo potekalo v soboto, 25., in v nedeljo, 26. januarja 2020, od 10. do 18. ure, v Likovni delavnici JSKD na Beethovnovi 5 v Ljubljani. Odmor za kosilo je predviden med 13. in 14. uro.

ROK PRIJAVE IN PLAČILO

Prijava je možna prek spletne prijavnice:

PRIJAVNICA

Prijavnico izpolnite najkasneje do 12. januarja 2020.

Prijavljenim bomo poslali obvestilo z vsemi potrebnimi informacijami ter predračun in položnico za plačilo kotizacije.

Poravnati jo je treba v celoti pred začetkom tečaja.

Če bo prijav premalo, bomo tečaj odpovedali.

Če se boste prijavili, pa kasneje ugotovili, da se tečaja ne morete udeležiti, odpovejte takoj. Že plačano kotizacijo vrnemo samo v primeru bolezni, če predložite zdravniško potrdilo.

CENA

Cena izobraževanja je 100,00 EUR (DDV je vključen). V ceno je vključena šolnina, ves potreben material in orodje ter DDV.

KAJ MORATE ŠE VEDETI?

Število udeležencev na izobraževanju je najmanj 8 in največ 10. Če bo prijav premalo, bomo tečaj odpovedali. V primeru večjega števila prijav imajo prednost prej prijavljeni.

S seboj prinesite  predpasnik za zaščito oblačil.

Mozaiki potrebujejo približno 1 teden za sušenje, po tem pa jih bo mojster pripravil za stensko oz. namizno dekoracijo in jih prevzamete v delavnici.

DODATNE INFORMACIJE

Monika Ivančič Fajfar

producentka za likovno dejavnost

telefon: 01/24 10 515, 24 10 500
e-pošta: monika.ivancic-fajfar@jskd.si