LIKOVNA DEJAVNOST /LIKOVNI TEČAJI IN DELAVNICE

 

Naziv tečaja:

 

 

PORTRET

Kraj izvedbe:

 

Ljubljana, Beethovnova 5

Termin:

 

sobota in nedelja, 12. in 13. oktober 2019, od 10.00 do 18.00

Mentor:

 

akad. slikar mag. Boštjan Plesničar

Cena:

 

70,00 evrov

Rok prijave:
 

22. september 2019

 

Tečaj obsega spoznavanje likovne zgradbe in značilnosti obraza ter risanje ali slikanje portreta.

 

 

VSEBINA

  1. Program obsega spoznavanje anatomije obraza in fiziognomije portretiranca na osnovi fotografije. Tečajniki s seboj prinesejo fotografijo osebe, ki jo želijo upodobiti. Fotografija mora biti v visoki kvaliteti. Odločijo se lahko za risanje portreta s svinčnikom ali za slikanje z akrilnimi barvami ali v gvaš tehniki. Tečaja se lahko udeležijo tudi začetniki.

  1. O MENTORJU

 

 

Boštjan Plesničar

Boštjan Plesničar (1968) je svojo slikarsko pot začel leta 1988 v Slikarski šoli Save Sovreta. Leta 1990 se je vpisal na Akademijo za likovno umetnost in leta 1996 tam diplomiral pri mentorju Emeriku Bernardu. Leta 2000 je z zagovorom magistrske naloge Skrivnostna trivialnost zaključil še podiplomski študij pri mentorju Lojzetu Logarju. Živi in dela na Goričkem, tečaje  slikanja pa vodi tudi v Ljubljani.

 

 

 


 

POTEK, TRAJANJE in KRAJ SEMINARJA

Izobraževanje bo potekalo v soboto, 12., in v nedeljo, 13. oktobra 2019, od 10.00–18.00, z odmorom za kosilo, v Likovni delavnici JSKD na Beethovnovi 5 v Ljubljani. Odmor za kosilo je predviden med 13. in 14. uro.

ROK PRIJAVE IN PLAČILO

Prijava je možna prek spletne prijavnice.

 

Prijavnico izpolnite najkasneje do 22. septembra 2019.

Prijavljenim bomo po izteku prijavnega roka poslali obvestilo z vsemi potrebnimi informacijami ter predračun in položnico za plačilo kotizacije. Poravnati jo je treba v celoti pred začetkom tečaja.

Če se boste prijavili, pa kasneje ugotovili, da se tečaja ne morete udeležiti, odpovejte takoj. Že plačano kotizacijo vrnemo samo v primeru bolezni, če predložite zdravniško potrdilo.

CENA

Kotizacija znaša 70,00 €. V ceno je vključena šolnina, osnovni material ter DDV.

 

KAJ MORATE ŠE VEDETI?

Osnovni material za risanje dobijo tečajniki na delavnici. Če se odločijo za slikanje, s seboj prinesejo čopiče in platno oz. po želji tudi akvarelne barve.
Tečajniki prinesejo s seboj razločno fotografijo osebe, ki jo želijo upodobiti. Fotografija mora biti izjemno kvalitetna, posneta pri fotografu, velikosti vsaj 20 cm × 15 cm.

Število udeležencev na izobraževanju je najmanj 8 in  največ 12. Če bo prijav premalo, bomo tečaj odpovedali. V primeru večjega števila prijav imajo prednost prej prijavljeni.

DODATNE INFORMACIJE

Monika Ivančič Fajfar

producentka za likovno dejavnost

telefon: 01/24 10 515, 24 10 500
faks: 01/24 10 510
e-pošta: monika.ivancic-fajfar@jskd.si