LIKOVNA DEJAVNOST /LIKOVNI TEČAJI IN DELAVNICE

 

Naziv tečaja:

 

 

SPOZNAVANJE IN MEŠANJE SLIKARSKIH BARV

Kraj izvedbe:

 

Ljubljana, Likovna delavnica JSKD, Beethovnova 5

Termin:

 

od petka do nedelje, 8. –10. november 2019

Mentorji:

 

akademski slikar Tone Rački

Cena:

 

85,00 EUR

Rok prijave:
 

20. oktober 2019

 

Tečaj obsega vaje v spoznavanju značilnosti slikarskih barv, barvnih odtenkov in vaje v mešanju barvnih pigmentov. Predznanje ni potrebno.

 

VSEBINA

  1. Barve se nam zdijo vsakdanji in vseprisoten naravni pojav, vsakomur dostopen in razumljiv. Ko jih začnemo podrobneje opazovati in raziskovati pa je drugače. Izkažejo se kot zelo kompleksen pojav. V programu bodo udeleženci spoznali osnovno terminologijo in se naučili razlikovati med različnimi pomeni besede barva. Spoznali se bodo z lastnostmi barv in barvnih pigmentov, osnovnimi in mešanimi barvami ter s sistematizacijo barv v barvnem krogu.

  2. O MENTORJU

 

Tone Rački

Akademski slikar Tone Rački je diplomiral na Akademiji za likovno umetnost  v Ljubljani leta 1973. Študiral je tudi na Pedagoški akademiji pri prof. Zoranu Didku, kjer se je začel zanimati za metode umetnostne vzgoje, kar je opredelilo njegovo nadaljnje delo. Ukvarja se s pedagoškim delom na področju vizualnih medijev: filma, videa, animiranega filma, stripa in likovne umetnosti. Zanimajo ga predvsem metode podajanja likovnih veščin. Razvija in uvaja sisteme praktičnih vaj za osvajanje znanj na posameznih likovnih področjih. Izsledke svojega pedagoškega dela objavlja v številnih člankih in samostojnih publikacijah. Pri JSKD so izšle naslednje knjige: Veščina likovne kompozicije, Veščina risanja 1 – Predmeti in prostor, Veščina risanja 2 – Človeška figura, Veščina risanja 3 – Majhne skrivnosti velikih mojstrov ter Veščina slikanja – Barve.

POTEK, TRAJANJE in KRAJ SEMINARJA

Izobraževanje bo potekalo v likovni delavnici JSKD na Beethovnovi 5 v Ljubljani.

Petek, 8. 11. 2019, 15.00–18.00

Sobota, 9. 11. 2019, 10.00–17.00. Odmor za kosilo: 13.00–14.00

Nedelja, 10. 11. 2019 10.00 –17.00. Odmor za kosilo: 13.00–14.00

ROK PRIJAVE IN PLAČILO

Prijava je možna prek spletne prijavnice:

PRIJAVNICA

Prijavnico izpolnite najkasneje do 20. oktobra 2019.

Prijavljenim bomo po izteku prijavnega roka poslali obvestilo z vsemi potrebnimi informacijami ter predračun in položnico za plačilo kotizacije. Poravnati jo je treba v celoti pred začetkom tečaja.

Če se boste prijavili, pa kasneje ugotovili, da se tečaja ne morete udeležiti, odpovejte takoj. Že plačano kotizacijo vrnemo samo v primeru bolezni, če predložite zdravniško potrdilo.

CENA

Kotizacija znaša 85 €. V ceno je vključena šolnina, materiali za risanje ter DDV.

KAJ MORATE ŠE VEDETI?

Število udeležencev na izobraževanju je najmanj 8 in največ 12. Če bo prijav premalo, bomo tečaj odpovedali. V primeru večjega števila prijav imajo prednost prej prijavljeni.

DODATNE INFORMACIJE

Monika Ivančič Fajfar

producentka za likovno dejavnost

 

T: (01) 2410 515
F: (01) 2410 510
e-pošta: monika.ivancic-fajfar@jskd.si