LIKOVNA DEJAVNOST /LIKOVNI TEČAJI IN DELAVNICE

 

Naziv tečaja:

 

 

Tečaj oblikovanja: VITRAŽ ZA ZAČETNIKE

Kraj izvedbe:

 

Ljubljana

Termin:

 

sobota in nedelja, 12. in 13. september 2020

Mentorica:

 

Mojca Borko

Cena:

 

100,00 evrov začetni program

Rok prijave:
 

3. september 2020

 

 

Za izdelavo vitraža je potrebno dobro poznavanje tehnologije, zato je v programu tečaja poudarek na praktičnem delu. Udeleženci morajo najprej spoznati in razumeti lastnosti stekla in jih pri načrtovanju izdelka tudi upoštevati.

 

 

VSEBINA

  1. Udeleženci bodo oblikovali enostavnejši izdelek v tiffany tehniki velikosti A4. Seznanili se bodo z orodji in tehnologijami ter dobili smernice za načrtovanje izdelka v steklu. Sledi prenos skice na steklo, rezanje, brušenje, vpasovanje stekla, pritrditev samolepilnega traku na koščke stekla, lotanje in patiniranje.

  1. O MENTORICI

 

MOJCA BORKO

Mojca Borko, diplomirana slikarka, ustvarja in raziskuje v lesu, platnu in steklu. Te medije raziskuje ločeno, vsakega posebej, pa tudi združeno v zlitju platna, stekla in lesa v obojestranskih slikah.

 

 

 


 

POTEK, TRAJANJE in KRAJ SEMINARJA

Izobraževanje bo potekalo v soboto in nedeljo 12. in 13. septembra od 10. do 18. ure v likovni delavnici JSKD na Beethovnovi 5 v Ljubljani. Odmor za kosilo je predviden med 13. in 14. uro.

ROK PRIJAVE IN PLAČILO

Prijava je možna prek spletne prijavnice. Prednost pri prijavi imajo tisti, ki so bili že prijavljeni na odpovedani spomladanski tečaj. Za povpraševanje po prostih mestih pišite na monika.ivancic-fajfar@jskd.si

Prijavnico izpolnite najkasneje do 3. septembra 2020.

Prijavljenim bomo poslali obvestilo z vsemi potrebnimi informacijami ter predračun in položnico za plačilo kotizacije.

Poravnati jo je treba v celoti pred začetkom tečaja.

Če bo prijav premalo, bomo tečaj odpovedali.

Če se boste prijavili, pa kasneje ugotovili, da se tečaja ne morete udeležiti, odpovejte takoj. Že plačano kotizacijo vrnemo samo v primeru bolezni, če predložite zdravniško potrdilo.

Izobraževalni programi bodo izvedeni v skladu z uredbami NIJZ in ob upoštevanju epidemiološke slike. V primeru zdravstvenih zadržkov bodo delavnice odpovedane, o čemer bomo prijavljene udeležence sproti obveščali. V primeru odpovedi zaradi višje sile bodo že vplačane kotizacije vrnjene v celoti. Prosimo, da ob prijavi in udeležbi upoštevate vsa navodila v zvezi z zaščito pred koronavirusom ter v primeru bolezni ali suma okužbe ostanete doma.

Udeleženci delavnic v času trajanja delavnice za svojo varnost odgovarjajo sami. Priporočamo, da imate urejeno nezgodno zavarovanje.

CENA

začetni program 100,00 evrov.

V ceno je vključena šolnina, ves potreben material in orodje za izdelavo vitraža ter DDV.

KAJ MORATE ŠE VEDETI?

Število udeležencev na izobraževanju je najmanj 6 in največ 8. Če bo prijav premalo, bomo tečaj odpovedali. V primeru večjega števila prijav imajo prednost prej prijavljeni.

Material in orodje preskrbi organizator, tečajniki pa morajo s seboj prinesti alkoholni flomaster za risanje na steklo, olfa nož, škarje, čopič (najcenejši, širine 5 mm), stare bombažne krpe, delovne zaščitne rokavice (z grobim, raskavim nanosom gume) in primerno delovno obleko.

Da boste izdelek lahko odnesli domov, pa potrebujete trdno kartonsko embalažo.

CENA

Cena tečaja je 100 €. V ceno je vključena šolnina, ves potreben material in DDV. Programi JSKD so subvencionirani za vse udeležence. Polna cena tečaja je 200€.

DODATNE INFORMACIJE

Monika Ivančič Fajfar

producentka za likovno dejavnost

telefon: 01/24 10 515, 24 10 500
e-pošta: monika.ivancic-fajfar@jskd.si