LIKOVNA DEJAVNOST /LIKOVNI TEČAJI IN DELAVNICE

 

 

LIKOVNA IZOBRAŽEVANJA NA DALJAVO:
JUNIJ 2021

(preko videokonferenčnega sistema ZOOM)

 

VIDEZ TIPNEGA
– SPLETNO LIKOVNO PREDAVANJE

videz tipnega

Mentor: Janez Zalaznik
Termin: torek, 29. junij 2021 (18.00 – 20.00)
Lokacija: Na daljavo, preko aplikacije Zoom
Cena: 15,00 € (V kotizacijo je že vključen priročnik Videz tipnega, ki ga udeleženci prejmejo po pošti.)
Rok za prijave: 22. 6. 2021 oziroma do zasedbe mest
Število udeležencev ni omejeno
Več informacij: monika.ivancic-fajfar@jskd.si

Opis:

Predavanje bo osvetlilo razmerje med vidnim in tipnim v likovni umetnosti. Kako pomembne so tipne lastnosti likovnih del in kako različne so možnosti ustvarjanja in prepoznavanja tipnih kvalitet, bodo udeleženci spoznavali na kopici ilustrativnih primerov iz sodobne likovne umetnosti in umetnostne zgodovine. Obenem se bodo spoznali s pojmi, ki predstavljajo osnovo za tipne učinke likovnega dela: to so tekstura, faktura, šrafura in raster.

Videz tipnega je tudi tema 8. državne tematske razstave, zato predavanje priporočamo vsem likovnim ustvarjalcem, ki bi se želeli sodelovati. Obenem pa je predavanje primerno za likovne ustvarjalce, mentorje in pedagoge, ki se srečujejo z izzivi pri razumevanju, interpretaciji ali razlagi različnih pojmov iz sveta likovne teorije.

Udeleženci bodo prejeli brezplačen priročnik Videz tipnega avtorjev Roberta Lozarja in Janeza Zalaznika.

O predavatelju:

Janez Zalaznik (Ljubljana, 1963) je leta 1987 diplomiral na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani, smer slikarstvo. Poleg slikarstva se ukvarja s fotografijo, grafičnim oblikovanjem, pedagoškim delom in likovno publicistiko. Od leta 2006 je pri JSKD izdal že osem likovnih priročnikov. Zapise o likovnih razstavah doma in v tujini je objavljal v Mladini, Likovnih besedah, Razgledih in v reviji Ampak. Poučuje risanje in slikanje na likovnih tečajih, delavnicah in v likovnih društvih ter pripravlja teoretična predavanja o umetnosti in vodene oglede kulturno-umetnostnih destinacij.

 

NAČIN PRIJAVE:

izpolnite spletno prijavnico na naslednji povezavi:


DODATNE INFORMACIJE

Monika Ivančič Fajfar

producentka za likovno dejavnost

T: (01) 2410 515
e-pošta: monika.ivancic-fajfar@jskd.si