LIKOVNA DEJAVNOST /LIKOVNI TEČAJI IN DELAVNICE

 

Naziv tečaja:

 

 

TEMATSKA LIKOVNA DELAVNICA PTUJ 2021:
STRUKTURE NARAVE

Kraj izvedbe:

 

Ptuj

Termin:

 

od 1. do 5. septembra 2021

Mentor:

 

akademski slikar Dušan Fišer

Cena:

 

130,00 evrov

Rok prijave:
 

22. avgust 2021

 

Namen intenzivne petdnevne delavnice je poglobljeno raziskovanje in preizkušanje sodobnih likovnih praks v okviru določene teme. V izhodišču letošnjega programa je osupljivi svet naravnih struktur. Raziskovali bomo notranje in zunanje zgradbe, ki so specifične za posamezne organizme, bitja, rastline, kamenje, zemljo … Na delavnici bomo v okviru dogovorjenih oblikovnih izhodišč združevali individualno in skupinsko delo, produkcijo pa bomo predstavili na priložnostni razstavi.

VSEBINA IN CILJI

Tema likovne delavnice Ptuj 2021 so STRUKTURE NARAVE. Raziskovali bomo odnose med materiali in notranjo ter zunanjo zgradbo oblik. Zanimive naravne strukture bomo vzeli kot likovna izhodišča za interpretacijo, nadgradnjo in raziskovanje oblik. Skozi ustvarjalne in raziskovalne procese znotraj risanja, slikanja in konceptualne nadgradnje tematskega izhodišča bomo iskali sodobne umetniške načine

Tematske likovne delavnice imajo že več kot tridesetletno tradicijo, tema pa je vsako leto drugačna. Produkcijo delavnice, ki vedno predstavlja presežek ljubiteljske ustvarjalnosti, pokažemo tudi na priložnostnih razstavah. Po več letih izvedbe v Šmartnem ob Paki se letos selimo na Ptuj, kjer se bomo skušali vključiti v živahno kulturno dogajanje starega mestnega jedra, doživeli vpliv bogate kulturne zgodovine in pustili lasten pečat v kraju začasnega bivanja/ustvarjanja. Kot občinstvo in soustvarjalci se bomo navezali na razstavni program uveljavljenega mednarodnega festivala Art Stays, ki letos poteka pod naslovom Structura. https://nomoresilence.si/

O MENTORJU

 

 

Dušan Fišer

Dušan Fišer, rojen 1962, je diplomiral leta 1989 na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani pri profesorici Metki Krašovec, nato pa je leta 1991 opravil še specialko za slikarstvo pri profesorju Emeriku Bernardu. Kasneje se je študijsko izpopolnjeval še na Akademiji Minerva v Groningenu na Nizozemskem. Veliko razstavlja v Sloveniji in tujini, od leta 2009 pa vodi tudi razstavišče z imenom Tovarna umetnosti v prostorih nekdanje tekstilne tovarne v Majšperku. Je vodja Galerije mesta Ptuj. Deluje kot vizualni umetnik, galerist,kustos, profesor, scenograf, mentor.

POTEK, TRAJANJE in KRAJ SEMINARJA

Delavnica bo potekala od srede, 1. septembra 2021, od 10. ure, do nedelje, 5. septembra 2021, do 16. ure v dvorani Narodnega doma na Ptuju.

ROK PRIJAVE IN PLAČILO

Prijava je možna prek spletne prijavnice.

Prijavnico izpolnite najkasneje do 22. avgusta 2021.

Število udeležencev je omejeno na 8 – 10. Če bo prijav premalo, bomo delavnico odpovedali. Če bo prijav več, kot je prostih mest, bomo upoštevali vrstni red prijav. Če se boste prijavili, pa kasneje ugotovili, da se delavnice ne morete udeležiti, odpovejte takoj. Že plačano kotizacijo vrnemo samo v primeru bolezni, če predložite zdravniško potrdilo.

Izobraževalni programi bodo izvedeni v skladu z uredbami NIJZ in ob upoštevanju epidemiološke slike. V primeru epidemioloških zadržkov bodo delavnice odpovedane, o čemer bomo prijavljene udeležence sproti obveščali. V primeru odpovedi zaradi višje sile bodo že vplačane kotizacije vrnjene v celoti. Prosimo, da ob prijavi in udeležbi upoštevate vsa navodila v zvezi z zaščito pred koronavirusom ter v primeru bolezni ali suma okužbe ostanete doma.

Udeleženci delavnic v času trajanja delavnice za svojo varnost odgovarjajo sami. Priporočamo, da imate urejeno nezgodno zavarovanje.

CENA

Cena tečaja je 130 €. V ceno je vključena šolnina, ves potreben material in DDV.

Programi JSKD so subvencionirani za vse udeležence. Polna cena tečaja je 300 €.

STROŠKI BIVANJA IN PREHRANE

Lokacijo namestitve sporočimo naknadno, za plačilo bivanja bo predvidoma mogoče koristiti turistične bone. Prehrano bomo organizirali v primeru interesa udeležencev na lokaciji. Stroške nočitve in prehrane krijejo udeleženci sami.

KAJ MORATE ŠE VEDETI?

Predznanje: zaželene so risarske in slikarske izkušnje, še bolj pa je pomembna želja po raziskovanju.

Delavnica je namenjena odraslim ustvarjalcem, študentom in pedagogom, ki že imajo osnovna likovna znanja, predvsem pa afiniteto do razpisane teme.

DODATNE INFORMACIJE

Monika Ivančič Fajfar

Producentka za likovno dejavnost

T: (01) 2410 515
F: (01) 2410 510
e-pošta: monika.ivancic-fajfar@jskd.si

 

 

 

 

 

 

 

 

Vabilo na otvoritev razstave
Ptuj, 29. 9. 2021 ob 18. uri
(razstava je odprta do 3. 11. 2021)