LIKOVNA DEJAVNOST /LIKOVNI TEČAJI IN DELAVNICE

 

Naziv tečaja:

 

 

NADALJEVALNI TEČAJ: EKSPERIMENTALNA RISBA

Kraj izvedbe:

 

Ljubljana, Likovna delavnica JSKD, Beethovnova 5

Termin:

 

Ob torkih, od 18.00 do 19.45, od 13. oktobra 2020 do maja 2021 (26 srečanj - 52 ur)

Mentorica:

 

akademska slikarka Slađana Mirtović

Cena:

 

190,00 EUR

Rok prijave:
 

27. september 2020

veščina risanja

 

Tečaj je primeren za tečajnike, ki so se že spoznali z temeljnimi veščinami risanja predmetov in želijo na teh osnovah eksperimentirati z ekspresivno rabo risbe.

 

VSEBINA

  1. V sklopu tečaja bodo tečajniki risarsko raziskovali predmete in svojo okolico z uporabo različnih risalnih sredstev in podlag. Preizkušali bomo pestro paleto ekspresivnih učinkov, ki jih omogočajo debelina in karakter črte, kot tudi dramatično spreminjanje sence in svetlobe. Seznanili se bomo z uporabo teksture v risbi, nato pa raziskovali možnosti druženja risbe in barv, da bi se v zadnji etapi tečaja posvetili dvojici kolaž in risba. Tečaj je namenjen vsem tistim, ki bi želeli poleg klasične risbe spoznati drugačne risarske svetove in si odpreti možnosti za modernistično razumevanje risbe.

O MENTORICI

 

Slađana Mitrović

 

Slađana Mitrović

Slađana Mitrović je akademska slikarka in profesorica likovne umetnosti. Diplomirala je na oddelku za slikarstvo Akademije za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani leta 2009 in leta 2006 na Oddelku za likovno umetnost v Mariboru. S področja zgodovinske antropologije je doktorirala na ISH - Podiplomski humanistični fakulteti leta 2013. Med leti 2013 in 2014 je s pomočjo štipendije francoske vlade študijsko bivala v Parizu. Objavila je znanstveno monografijo Užitek in nelagodje. Ženska podoba in seksualno 20. stoletja (Studia Humanitatis). Živi in dela v Ljubljani.

 

POTEK, TRAJANJE in KRAJ SEMINARJA

Tečaj poteka enkrat tedensko, ob torkih od 18.00 do 19.45 v likovni delavnici JSKD na Beethovnovi 5 v Ljubljani. Obseg tečaja je 52 ur oziroma 26 srečanj s pričetkom 13. oktobra, predviden zaključek tečaja je v maju. Med prazniki in počitnicami se tečaj ne izvaja.

ROK PRIJAVE IN PLAČILO

Prijava je možna prek spletne prijavnice:

PRIJAVNICA

Prijavnico izpolnite najkasneje do 27. septembra 2020.

Prijavljenim bomo po izteku prijavnega roka poslali obvestilo z vsemi potrebnimi informacijami ter predračun in položnico za plačilo kotizacije. Poravnati jo je treba v celoti pred začetkom tečaja.

Število udeležencev je omejeno na 8 – 10. Če bo prijav premalo, bomo delavnico odpovedali. Če bo prijav več, kot je prostih mest, bomo upoštevali vrstni red prijav. Če se boste prijavili, pa kasneje ugotovili, da se delavnice ne morete udeležiti, odpovejte takoj. Že plačano kotizacijo vrnemo samo v primeru bolezni, če predložite zdravniško potrdilo.

Izobraževalni programi bodo izvedeni v skladu z uredbami NIJZ  in ob upoštevanju epidemiološke slike. V primeru zdravstvenih  zadržkov bodo delavnice odpovedane ali bo potek prilagojen, o čemer bomo prijavljene udeležence sproti obveščali. V primeru odpovedi zaradi višje sile bodo že vplačane kotizacije vrnjene v celoti. Prosimo, da ob prijavi in udeležbi upoštevate vsa navodila v zvezi z zaščito pred koronavirusom ter v primeru bolezni ali suma okužbe ostanete doma.

Udeleženci delavnic v času trajanja delavnice za svojo varnost odgovarjajo sami. Priporočamo, da imate urejeno nezgodno zavarovanje.

CENA

Kotizacija za celoletni tečaj znaša 190 €. V ceno je vključena šolnina, materiali za risanje ter DDV. Programi JSKD so subvencionirani za vse udeležence. Polna cena tečaja je 400 €.

KAJ MORATE ŠE VEDETI?

Udeleženci v času trajanja delavnice uporabljajo lastne pripomočke za risanje in si jih med seboj ne izmenjujejo.

DODATNE INFORMACIJE

Monika Ivančič Fajfar

producentka za likovno dejavnost

 

T: (01) 2410 515
F: (01) 2410 510
e-pošta: monika.ivancic-fajfar@jskd.si