LIKOVNA DEJAVNOST /LIKOVNI TEČAJI IN DELAVNICE

 

Naziv tečaja:

 

 

Spoznavanje in mešanje slikarskih barv

Kraj izvedbe:

 

Ljubljana, Likovna delavnica JSKD, Beethovnova 5

Termin:

 

vikend seminar (petek popoldne, sobota in nedelja) / 20 ur, 28. 1.–30. 1. 2022

Mentor:

 

Tone Rački, akademski slikar in pedagog

Cena:

 

85,00 EUR

Rok prijave:
 

17. januar 2022

 

Barve se nam zdijo vsakdanji in vseprisoten naravni pojav, vsakomur dostopen in razumljiv. Ko jih začnemo podrobneje opazovati in raziskovati pa je drugače. Izkažejo se kot zelo kompleksen pojav.

VSEBINA

V programu bodo udeleženci spoznali osnovno terminologijo in se naučili razlikovati med različnimi pomeni besede barva. Spoznali se bodo z lastnostmi barv in barvnih pigmentov, osnovnimi in mešanimi barvami ter s sistematizacijo barv v barvnem krogu.

POTEK, TRAJANJE in KRAJ SEMINARJA

Izobraževanje bo potekalo v likovni delavnici JSKD na Beethovnovi 5 v Ljubljani po sledečem urniku:
Petek, 28. 1. 2022 od 16. do 19. ure
Sobota, 29. 1. 2022 od 10. do 17. ure (odmor za kosilo 13.00-14.00)
Nedelja, 30. 1. 2022 od 10. do 17. ure (odmor za kosilo 13.00-14.00)

ROK PRIJAVE IN PLAČILO

Prijava je možna prek spletne prijavnice:

Prijavnico izpolnite najkasneje do 17. januarja 2022 oziroma do zapolnitve mest.

Prijavljenim bomo po izteku prijavnega roka poslali obvestilo z vsemi potrebnimi informacijami ter predračun in položnico za plačilo kotizacije. Poravnati jo je treba v celoti pred začetkom tečaja.

Število udeležencev je omejeno na 8. Če bo prijav premalo, bomo delavnico odpovedali. Če bo prijav več, kot je prostih mest, bomo upoštevali vrstni red prijav oziroma motivacijski opis. Če se boste prijavili, pa kasneje ugotovili, da se delavnice ne morete udeležiti, odpovejte takoj. Že plačano kotizacijo vrnemo samo v primeru bolezni, če predložite zdravniško potrdilo.

CENA

Kotizacija za tečaj znaša 85 €. Cena vključuje potreben material in DDV. Kotizacijo je potrebno poravnati pred pričetkom izobraževanja.

KOMU SO IZOBRAŽEVANJA NAMENJENA:

Odraslim, študentom in dijakom višjih letnikov, ljubiteljskim likovnikom, kreativcem, mentorjem likovnih skupin in vsem, ki želijo pridobiti specifična znanja na področju likovne teorije in prakse.

KAJ POTREBUJETE ZA UDELEŽBO:

Material za delo je vključen v ceno delavnice, udeleženci bodo potrebovali svoje čopiče.

POTRDILO O UDELEŽBI:

Udeleženci prejmejo potrdilo o izobraževanju. Izobraževanje se točkuje v skladu s Pravilnikom o spremembah in dopolnitvah Pravilnika o napredovanju zaposlenih v vzgoji in izobraževanju v nazive.

KAJ MORATE ŠE VEDETI?

Udeleženci delavnic za svojo varnost odgovarjajo sami. Priporočamo, da imajo urejeno nezgodno zavarovanje. Izobraževalni programi bodo izvedeni v skladu z epidemiološkimi pogoji in uredbami državnih organov, o čemer bomo prijavljene udeležence sproti obveščali. Udeleženci morajo izpolnjevati pogoj PCT.

O MENTORJU

 

Tone Rački

Akademski slikar Tone Rački je diplomiral na Akademiji za likovno umetnost  v Ljubljani leta 1973. Študiral je tudi na Pedagoški akademiji pri prof. Zoranu Didku, kjer se je začel zanimati za metode umetnostne vzgoje, kar je opredelilo njegovo nadaljnje delo. Ukvarja se s pedagoškim delom na področju vizualnih medijev: filma, videa, animiranega filma, stripa in likovne umetnosti. Zanimajo ga predvsem metode podajanja likovnih veščin. Razvija in uvaja sisteme praktičnih vaj za osvajanje znanj na posameznih likovnih področjih. Izsledke svojega pedagoškega dela objavlja v številnih člankih in samostojnih publikacijah. Pri JSKD so izšle naslednje knjige: Veščina likovne kompozicije, Veščina risanja 1 – Predmeti in prostor, Veščina risanja 2 – Človeška figura, Veščina risanja 3 – Majhne skrivnosti velikih mojstrov ter Veščina slikanja – Barve.

DODATNE INFORMACIJE

Monika Ivančič Fajfar

producentka za likovno dejavnost

 

T: (01) 2410 515
F: (01) 2410 510
e-pošta: monika.ivancic-fajfar@jskd.si