LIKOVNA DEJAVNOST /LIKOVNI TEČAJI IN DELAVNICE

 

Naziv tečaja:

 

 

RISANJE GLAVE IN PORTRETA
DODATEN TERMIN

Kraj izvedbe:

 

Likovna delavnica JSKD, Beethovnova 5, Ljubljana

Termin:

 

sobota in nedelja, 9. in 10. april 2022, 20 ur

Mentorica:

 

Slađana Mitrović

Število udeležencev:

 

8 - 10

 

Predznanje ni pomembno.

Cena:

 

80 €

Rok prijave:
 

28. marec 2022 oz. do zapolnitve mest

 

Udeleženci se spoznajo z anatomijo in proporci glave in obraza ter usvojijo osnove risanja portreta.

VSEBINA

Dvodnevna delavnica bo namenjena učenju risanja glave in portreta v naravni velikosti. Skozi pregled zgodovine bodo tečajniki spoznali značilnosti portretnih upodobitev v zahodni umetnosti, seznanili se bodo z anatomijo in proporci glave, raziskovali prijeme za tridimenzionalno upodobitev obraza, se naučili pravil stilizacije glave ter načinov risanja obraznih detajlov. S tehniko risanja na papir s svinčniki različnih trdot bodo teoretično pridobljena znanja preizkusili na praktičnih primerih. Bolj izkušeni risarji bodo lahko izdelali tudi barvne portretne študije (akvarel, gvaš, pastel ipd.).

Program:

- Kratka zgodovina risbe portreta

- Anatomija glave in študijske osnove risanja portreta

- Risanje glave po kubičnem modelu

- Pravila senčenje in podajanja tridimenzionalnosti glave

- Risanje portreta po fotografiji

- Risanje glave/portreta po modelu

 

POTEK, TRAJANJE in KRAJ SEMINARJA

Izobraževanje bo potekalo v soboto in nedeljo, 9. in 10. april 2022, od 10. do 17. ure, v Likovni delavnici JSKD na Beethovnovi 5 v Ljubljani. Odmor za kosilo je predviden med 13. in 14. uro.

ROK PRIJAVE IN PLAČILO

Prijava je možna prek spletne prijavnice:

Prijavnico izpolnite najkasneje do 28. marca 2022 oziroma do zapolnitve mest.

Prijavljenim bomo po izteku prijavnega roka poslali obvestilo z vsemi potrebnimi informacijami ter predračun in položnico za plačilo kotizacije. Poravnati jo je treba v celoti pred začetkom tečaja.

Število udeležencev je omejeno na 10. Če bo prijav premalo, bomo delavnico odpovedali. Če bo prijav več, kot je prostih mest, bomo upoštevali vrstni red prijav oziroma motivacijski opis. Če se boste prijavili, pa kasneje ugotovili, da se delavnice ne morete udeležiti, odpovejte takoj. Že plačano kotizacijo vrnemo samo v primeru bolezni, če predložite zdravniško potrdilo.

CENA

Kotizacija za tečaj znaša 80 €. Cena vključuje potreben material in DDV. Kotizacijo je potrebno poravnati pred pričetkom izobraževanja. Predračun pošljemo po e-pošti na naslov, ki ga navedete v prijavnici.

KOMU SO IZOBRAŽEVANJA NAMENJENA:

Odraslim, študentom in dijakom višjih letnikov, ljubiteljskim likovnikom, kreativcem, mentorjem likovnih skupin in vsem, ki želijo pridobiti različna znanja na področju likovne teorije in umetnostne zgodovine.

POTRDILO O UDELEŽBI:

Udeleženci prejmejo potrdilo o izobraževanju. Udeleženci bodo na koncu delavnice prejeli potrdilo o opravljenem strokovnem izobraževanju. Izobraževanje se vrednoti v skladu s 16. oz. 19. členom Pravilnika o napredovanju zaposlenih v vzgoji in izobraževanju v nazive.

KAJ MORATE ŠE VEDETI?

Število udeležencev na izobraževanju je najmanj 8 in največ 10. Če bo prijav premalo, bomo tečaj odpovedali. V primeru večjega števila prijav imajo prednost prej prijavljeni.

Za udeležbo ne potrebujete posebne opreme, za izdelavo portreta po predlogi pa boste potrebovali kakovostno fotografijo. Na vašo željo lahko prinesete material za izdelavo barvne študije (akvarel, gvaš, pasteli, akril) po izbiri.

Udeleženci delavnic za svojo varnost odgovarjajo sami. Priporočamo, da imajo urejeno nezgodno zavarovanje. Izobraževalni programi bodo izvedeni v skladu z epidemiološkimi pogoji in uredbami državnih organov, o čemer bomo prijavljene udeležence sproti obveščali.

O MENTORICI

Slađana Mitrović

 

Slađana Mitrović


Slađana Mitrović je akademska slikarka in profesorica likovne umetnosti. Diplomirala je na oddelku za slikarstvo Akademije za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani leta 2009 in leta 2006 na Oddelku za likovno umetnost v Mariboru. S področja zgodovinske antropologije je doktorirala na ISH - Podiplomski humanistični fakulteti leta 2013. Med leti 2013 in 2014 je s pomočjo štipendije francoske vlade študijsko bivala v Parizu. Pri založbi Studia Humanitatis je objavila je znanstveno monografijo Užitek in nelagodje. Ženska podoba in seksualno 20. stoletja. Je izkušena mentorica tečajev risanja in slikanja za odrasle

 

DODATNE INFORMACIJE

Monika Ivančič Fajfar

producentka za likovno dejavnost

 

T: (01) 2410 515
e-pošta: monika.ivancic-fajfar@jskd.si