LIKOVNA DEJAVNOST /LIKOVNI TEČAJI IN DELAVNICE

 

Naziv tečaja:

 

 

ROČNA IZDELAVA PAPIRJA

Kraj izvedbe:

 

Likovna delavnica JSKD, Beethovnova 5, Ljubljana

Termin:

 

sobota, 2. april 2022, od 10.–17. ure / 8 ur

Mentorica:

 

Maja Modrijan ; Destilator, klub trajnostnih rešitev www.destilator.si

Število udeležencev:

 

8 - 10

 

Predznanje ni pomembno.

Cena:

 

50 €

Rok prijave:
 

20. marec 2022 oz. do zapolnitve mest

 

Uvodoma se bomo seznanili s teorijo reciklaže in trajnostnega oblikovanja ter etike in ekologije pri kreativnem procesu, v nadaljevanju pa v praksi spoznali tehnologijo ročne izdelave papirja.

VSEBINA

Izobraževanje vsebuje uvodno predavanje na temo trajnostnega oblikovanja, reciklaže, etike in ekologije pri kreativnem procesu ipd v nadaljevanju pa praktično seznanjanje z ročno izdelavo papirja za izdelavo voščilnic, pisem, podlag za grafike, darilna sporočila in motivacijske napise, knjižic in knjižnih kazalk, poslovnih vizitk ipd. Spoznali bomo tehniko reciklaže raznobarvnih kartonastih jajčnih embalaž z drobnimi dodatki za posebne efekte, teksture in vzorce ter različne tehnike, kot so slepi in vodni tisk, šablonske oblike in botanični tisk.

POTEK, TRAJANJE in KRAJ SEMINARJA

Izobraževanje bo potekalo v likovni delavnici JSKD na Beethovnovi 5 v Ljubljani, v soboto, 2. 4. 2022 od 10. do 17. ure (odmor za kosilo 13.00-14.00).

ROK PRIJAVE IN PLAČILO

Prijava je možna prek spletne prijavnice:

Prijavnico izpolnite najkasneje do 20. marca 2022 oziroma do zapolnitve mest.

Prijavljenim bomo po izteku prijavnega roka poslali obvestilo z vsemi potrebnimi informacijami ter predračun in položnico za plačilo kotizacije. Poravnati jo je treba v celoti pred začetkom tečaja.

Število udeležencev je omejeno na 10. Če bo prijav premalo, bomo delavnico odpovedali. Če bo prijav več, kot je prostih mest, bomo upoštevali vrstni red prijav oziroma motivacijski opis. Če se boste prijavili, pa kasneje ugotovili, da se delavnice ne morete udeležiti, odpovejte takoj. Že plačano kotizacijo vrnemo samo v primeru bolezni, če predložite zdravniško potrdilo.

CENA

Kotizacija za tečaj znaša 50 €. Cena vključuje potreben material in DDV. Kotizacijo je potrebno poravnati pred pričetkom izobraževanja. Predračun pošljemo po e-pošti na naslov , ki ga navedete v prijavnici.

KOMU SO IZOBRAŽEVANJA NAMENJENA:

Odraslim, študentom in dijakom višjih letnikov, ljubiteljskim likovnikom, kreativcem, mentorjem likovnih skupin in vsem, ki želijo pridobiti različna znanja na področju likovne teorije in umetnostne zgodovine.

KAJ POTREBUJETE ZA UDELEŽBO:

Ob potrditvi prijave prejmete navodila katera osnovne pripomočke / orodje / odpadne materiale za reciklažo je zaželeno, da si priskrbite udeleženci sami.

POTRDILO O UDELEŽBI:

Udeleženci prejmejo potrdilo o izobraževanju. Udeleženci bodo na koncu delavnice prejeli potrdilo o opravljenem strokovnem izobraževanju. Izobraževanje se vrednoti v skladu s 16. oz. 19. členom Pravilnika o napredovanju zaposlenih v vzgoji in izobraževanju v nazive.

KAJ MORATE ŠE VEDETI?

Število udeležencev na izobraževanju je najmanj 8 in največ 10. Če bo prijav premalo, bomo tečaj odpovedali. V primeru večjega števila prijav imajo prednost prej prijavljeni.

Udeleženci delavnic za svojo varnost odgovarjajo sami. Priporočamo, da imajo urejeno nezgodno zavarovanje. Izobraževalni programi bodo izvedeni v skladu z epidemiološkimi pogoji in uredbami državnih organov, o čemer bomo prijavljene udeležence sproti obveščali.

O MENTORICI

Maja Modrijan

 

Maja Modrijan

Maja Modrijan je trajnostna oblikovalka in rokodelka ter ustanoviteljica znamke Destilator. Z reciklažo in naravnimi materiali pri oblikovanju uporabnih predmetov se ukvarja več kot 15 let (8 let je tudi sooblikovala program, delavnice in izdelke znamke Smetumet). Zadnji nakup oblačil je opravila leta 2001. Rada zapisuje in skicira ideje sredi noči, najbolj pa uživa, ko lastnoročno ustvari unikate ter vsaj prve prototipe, če ne celotne serije izdelkov. Ker neskončno rada raziskuje, preizkuša in izumlja, išče rešitve in izdelke za vsakdanje življenjske potrebe in navade, ki so v družbenem, etičnem in ekološkem pogledu boljša alternativa obstoječim. Najraje tako, da se pri tem tudi umaže.

Več informacij: Destilator, klub trajnostnih rešitev: www.destilator.si

DODATNE INFORMACIJE

Monika Ivančič Fajfar

producentka za likovno dejavnost

 

T: (01) 2410 515
F: (01) 2410 510
e-pošta: monika.ivancic-fajfar@jskd.si