LIKOVNA DEJAVNOST /LIKOVNI TEČAJI IN DELAVNICE

 

Naziv tečaja:

 

 

IZRAZNA RISBA IN TEHNIKA KOLAŽA
(celoletni ustvarjalni tečaj)

Kraj izvedbe:

 

Spletno izobraževanje
Primerno za nadaljevalce

Termin:

 

enkrat tedensko, torek, 18.00–19.30, začetek 12. oktobra 2021, oktober 2021–maj 2022 (26 srečanj - 52 ur)

Mentorica:

 

akademska slikarka Slađana Mirtović

Cena:

 

190,00 EUR / z vključenim priročnikom

Rok prijave:
 

1. oktober 2021

risanje predmetov

 

Likovni tečaj je namenjen vsem, ki bi želijo spoznati tehniko kolaža in asemblaža od začetnih korakov teoretičnih osnov do praktične uporabe, kot tudi tistim, ki že imajo risarsko znanje in ustvarjalne izkušnje ustvarjanja, pa bi želeli poglobiti in razširiti ustvarjalno prakso. Tečaj bo organiziran interaktivno v obliki tedenskih spletnih srečanj.

 

VSEBINA

Izobraževanje bo namenjeno razumevanju in uporabi kolaža v risbi, sliki in tridimenzionalnih objektih. Spoznali bomo zgodovino kolaža in pomen tehnike za obrat v slikarskem mišljenju 20. stoletja ter si ogledali umetniška dela najpomembnejših likovnih ustvarjalcev tega časa. Spoznavali bomo različne prijeme in možnosti uporabe kolaža v risbi in sliki, ukvarjali se bomo tudi s fotomontažo in sporočilnimi vrednostmi njene uporabe. V naslednjem koraku nas bodo zanimale prostorske izpeljave kolaža kot sta asemblaž in instalacija. Poudarek bomo dali ponovni likovni uporabi zavrženih in odpadnih materialov.

Srečanja potekajo v kombinaciji spletnih srečanj in domačega dela. Tedenska srečanja so namenjena spoznavanju izbrane tematike, podajanju smernic za ustvarjanje ter likovno analizo nastalih del. Udeleženci bodo imeli tudi možnost individualnih konzultacij.

O MENTORICI

 

Slađana Mitrović

 

Slađana Mitrović

Slađana Mitrović je akademska slikarka in profesorica likovne umetnosti. Diplomirala je na oddelku za slikarstvo Akademije za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani leta 2009 in leta 2006 na Oddelku za likovno umetnost v Mariboru. S področja zgodovinske antropologije je doktorirala na ISH - Podiplomski humanistični fakulteti leta 2013. Med leti 2013 in 2014 je s pomočjo štipendije francoske vlade študijsko bivala v Parizu. Pri založbi Studia Humanitatis je objavila je znanstveno monografijo Užitek in nelagodje. Ženska podoba in seksualno 20. stoletja.

 

POTEK, TRAJANJE in KRAJ SEMINARJA

Tečaj poteka enkrat tedensko, ob torkih od 18.00 do 19.30 preko spletne aplikacije. Obseg tečaja je 52 ur oziroma 26 srečanj s pričetkom 13. oktobra, predviden zaključek tečaja je v maju. Med prazniki in šolskimi počitnicami se tečaj ne izvaja oziroma se izvaja po dogovoru.

ROK PRIJAVE IN PLAČILO

Prijava je možna prek spletne prijavnice:

PRIJAVNICA

Prijavnico izpolnite najkasneje do 1. oktobra 2021 oziroma do zapolnitve mest.

Prijavljenim bomo po izteku prijavnega roka poslali obvestilo z vsemi potrebnimi informacijami ter predračun in položnico za plačilo kotizacije. Poravnati jo je treba v celoti pred začetkom tečaja.

Število udeležencev je omejeno na 8 – 12. Če bo prijav premalo, bomo delavnico odpovedali. Če bo prijav več, kot je prostih mest, bomo upoštevali vrstni red prijav oziroma motivacijski opis. Če se boste prijavili, pa kasneje ugotovili, da se delavnice ne morete udeležiti, odpovejte takoj. Že plačano kotizacijo vrnemo samo v primeru bolezni, če predložite zdravniško potrdilo.

CENA

Kotizacija za celoletni tečaj znaša 190 €. V ceno je vključen priročnik. Programi JSKD so subvencionirani za vse udeležence. Polna cena tečaja je 380 €.

KAJ MORATE ŠE VEDETI?

V primeru tehničnih težav na strani organizatorja ali odpovedi zaradi višje sile, bo organizator zagotovil nadomestne termine. Za tehnične težave na strani udeleženca in zamujena predavanja ne odgovarjamo.

DODATNE INFORMACIJE

Monika Ivančič Fajfar

producentka za likovno dejavnost

 

T: (01) 2410 515
F: (01) 2410 510
e-pošta: monika.ivancic-fajfar@jskd.si