LIKOVNA DEJAVNOST /LIKOVNI TEČAJI IN DELAVNICE

 

Naziv tečaja:

 

 

LIKOVNA DELAVNICA PTUJ 2022: BESEDE KOT PODOBE POMENOV

Kraj izvedbe:

 

Ptuj

Termin:

 

od 8. do 14. avgusta 2022

Mentor:

 

akademski slikar Dušan Fišer

Cena:

 

160,00 evrov

Rok prijave:
 

17. julij 2022

 

Namen intenzivne enotedenske delavnice je poglobljeno raziskovanje in preizkušanje sodobnih likovnih praks v okviru določene teme. Delavnica bo tokrat namenjena raziskovanju in združevanje dveh različnih medijev – besede in likovnosti. Pod vodstvom izjemnega mentorja, umetnika in pedagoga Dušana Fišerja bodo udeleženci delavnice prepletali individualno in skupinsko delo. Nastalo produkcijo bomo predstavili tudi na razstavi.

VSEBINA in CILJI

Likovna delavnica Ptuj 2022 ima naslov BESEDE KOT PODOBE POMENOV. Vključevala bo raziskovanje in združevanje dveh različnih medijev – besede in likovnosti. Besede so govorni in pisani znaki sporazumevanja, sporočanja in komuniciranja. Pisana beseda je svojstven likovni element s specifično obliko in barvo, tvorijo jo črke, ki nosijo sporočilo. Njeno sporočilo lahko sočasno in enakovredno vključujemo v likovno ustvarjalnost kot obliko, strukturo, vsebino in kontekst. S tem v likovno delo – z različnimi idejnimi pristopi in z različnimi likovnimi tehnikami (risba, slikarstvo, kolaž, instalacija) –, vpeljemo iz konteksta vzete različne pomenske konotacije.

Več o tematskih delavnicah:

Tematske likovne delavnice imajo že več kot tridesetletno tradicijo, tema pa je vsako leto drugačna. Produkcijo delavnice, ki vedno predstavlja presežek ljubiteljske ustvarjalnosti, pokažemo tudi na razstavah. Sprva so delavnice potekale v Goriških Brdih, po več letih izvedbe v Šmartnem ob Paki pa smo lani prvič ustvarjali na Ptuju. Tu smo se vključili v živahno kulturno dogajanje starega mestnega jedra, doživeli vpliv bogate kulturne zgodovine in z razstavo v Palaciju Ptujskega gradu pustili lasten pečat v mestu. Kot občinstvo in soustvarjalci se bomo tudi tokrat navezali na razstavni program uveljavljenega mednarodnega festivala Art Stays. https://nomoresilence.si/

O MENTORJU

 

 

Dušan Fišer

Dušan Fišer, rojen 1962, je diplomiral leta 1989 na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani pri profesorici Metki Krašovec, nato pa je leta 1991 opravil še specialko za slikarstvo pri profesorju Emeriku Bernardu. Kasneje se je študijsko izpopolnjeval še na Akademiji Minerva v Groningenu na Nizozemskem. Veliko razstavlja v Sloveniji in tujini, od leta 2009 pa vodi tudi razstavišče z imenom Tovarna umetnosti v prostorih nekdanje tekstilne tovarne v Majšperku. Je vodja Galerije mesta Ptuj. Deluje kot vizualni umetnik, galerist,kustos, profesor, scenograf, mentor.

POTEK, TRAJANJE in KRAJ SEMINARJA

Delavnica bo potekala od ponedeljka, 8. avgusta 2022, od 10. ure, do nedelje, 14. avgusta 2022, do 16. ure v dvorani Narodnega doma na Ptuju.

ROK PRIJAVE IN PLAČILO

Prijava je bila možna prek spletne prijavnice.

Prijavnico izpolnite najkasneje do 17. julija 2022.

Prijavljenim bomo poslali obvestilo z vsemi potrebnimi informacijami ter predračun in položnico za plačilo kotizacije. Poravnati jo je treba v celoti pred začetkom tečaja.

Število udeležencev je omejeno na 8 – 10. Če bo prijav premalo, bomo delavnico odpovedali. Če bo prijav več, kot je prostih mest, bomo upoštevali vrstni red prijav oz. motivacijski opis. Če se boste prijavili, pa kasneje ugotovili, da se delavnice ne morete udeležiti, odpovejte takoj. Že plačano kotizacijo vrnemo samo v primeru bolezni, če predložite zdravniško potrdilo.

V primeru odpovedi zaradi višje sile bodo že vplačane kotizacije vrnjene v celoti. Prosimo, da ob prijavi in udeležbi upoštevate vsa navodila v zvezi z zaščito pred koronavirusom ter v primeru bolezni ali suma okužbe ostanete doma.

Udeleženci delavnic v času trajanja delavnice za svojo varnost odgovarjajo sami. Priporočamo, da imate urejeno nezgodno zavarovanje.

CENA

Cena tečaja je 160 €. V ceno je vključena šolnina za celotedenski tečaj, potrebni materiali za delo in DDV. Slikarske in druge ustvarjalne pripomočke (čopiče, palete, škarje ipd.) udeleženci prinesejo s seboj. Podrobna navodila prejmejo po potrditvi prijave. Vsi udeleženci prejmejo tudi praktično darilo.

STROŠKI BIVANJA IN PREHRANE

Stroški bivanja in prehrane niso vključeni v ceno tečaja. Za namestitev in prehrano v času trajanja delavnice udeleženci poskrbijo sami. Podrobna navodila udeleženci prejmejo po potrditvi prijave.

KAJ MORATE ŠE VEDETI?

Predznanje: zaželene so risarske in slikarske izkušnje, še bolj pa je pomembna želja po raziskovanju.

Delavnica je namenjena odraslim ustvarjalcem, študentom in pedagogom, ki že imajo osnovna likovna znanja, predvsem pa afiniteto do razpisane teme.

DODATNE INFORMACIJE

Monika Ivančič Fajfar

Producentka za likovno dejavnost

T: (01) 2410 515
F: (01) 2410 510
e-pošta: monika.ivancic-fajfar@jskd.si

 

 

 

 

 

 

 

 

razstava udeležencev