LIKOVNA DEJAVNOST /LIKOVNI TEČAJI IN DELAVNICE

 

Naziv tečaja:

 

 

MISIJA NEMOGOČE – POTOVANJE SLIKE OD RENESANSE DO POPARTA

Kraj izvedbe:

 

Spletno izobraževanje

Termin:

 

6 zaporednih sred od 2. februarja do 9. marca 2022 / 18.00–19.30 /6 srečanj, 12 ur

Mentor:

 

Janez Zalaznik, akademski slikar, fotograf, publicist

Cena:

 

60 € (z vključenim priročnikom)

Rok prijave:
 

17. januar 2022

 

Janez Zalaznik bralce in slušatelje navdušuje s poglobljenimi interpretacijami in analizami likovnih del. V seriji šestih spletnih predavanj se bodo zvrstile zanimive tematike, ilustrirane z izbranim slikovnim gradivom: uvodu v razumevanje slike ter predavanju o arhitekturi slike bo sledil umetnostnozgodovinski sprehod od renesanse do poparta, s postankom pri afriški umetnosti, ki je vplivala na kubizem in nov preporod evropske umetnosti v 20. stoletju.

VSEBINA

Misija nemogoče? Pridružite se raziskovanju! Predavanje je primerno za vse, ki želijo bolje poznati in razumeti zgodovino likovne ustvarjalnosti in njen vpliv na sodobno umetnosti ter spoznavati vznemirljive estetske, družbene in vsebinsko-oblikovne plati umetnosti.

PROGRAM:

1.       Kratek uvod v razumevanje slike
2.       Arhitektura slike
3.       Misija nemogoče – v 30 slikah od renesanse do poparta 1. del
4.       Misija nemogoče – v 30 slikah od renesanse do poparta 2. del
5.       Misija nemogoče – v 30 slikah od renesanse do poparta 3. del
6.       Afriška umetnost in kubizem

POTEK, TRAJANJE in KRAJ SEMINARJA

Izobraževanje traja šest zaporednih sred, s pričetkom 2. februarja 2022. Obseg izobraževanja je 12 ur. Udeleženci bodo na koncu delavnice prejeli potrdilo o opravljenem strokovnem izobraževanju. Izobraževanje se vrednoti v skladu s 16. oz. 19. členom Pravilnika o napredovanju zaposlenih v vzgoji in izobraževanju v nazive.

ROK PRIJAVE IN PLAČILO

Prijava je možna prek spletne prijavnice:

Prijavnico izpolnite najkasneje do 17. januarja 2022 oziroma do zapolnitve mest.

Prijavljenim bomo po izteku prijavnega roka poslali obvestilo z vsemi potrebnimi informacijami ter predračun in položnico za plačilo kotizacije. Poravnati jo je treba v celoti pred začetkom tečaja.

Če bo prijav premalo, bomo delavnico odpovedali. Če se boste prijavili, pa kasneje ugotovili, da se delavnice ne morete udeležiti, odpovejte takoj. Že plačano kotizacijo vrnemo samo v primeru bolezni, če predložite zdravniško potrdilo.

CENA

Kotizacija za tečaj znaša 60 € in vključuje brezplačen priročnik po izbiri (izbor s seznama v prijavnici). Kotizacijo je potrebno poravnati pred pričetkom izobraževanja. Predračun pošljemo po e-pošti na naslov , ki ga navedete v prijavnici.

KOMU SO IZOBRAŽEVANJA NAMENJENA:

Odraslim, študentom in dijakom višjih letnikov, ljubiteljskim likovnikom, kreativcem, mentorjem likovnih skupin in vsem, ki želijo pridobiti različna znanja na področju likovne teorije in umetnostne zgodovine.

KAJ POTREBUJETE ZA UDELEŽBO:

Internetno povezavo ter opremo za uporabo videokonferenčnega programa Teams (program namestite brezplačno). Predznanje ni potrebno. Povezavo za udeležbo na srečanju vam bomo poslali pred pričetkom izobraževanja.

POTRDILO O UDELEŽBI:

Udeleženci prejmejo potrdilo o izobraževanju. Obseg izobraževanja je 12 ur. Udeleženci bodo na koncu delavnice prejeli potrdilo o opravljenem strokovnem izobraževanju. Izobraževanje se vrednoti v skladu s 16. oz. 19. členom Pravilnika o napredovanju zaposlenih v vzgoji in izobraževanju v nazive.

O MENTORJU

Janez Zalaznik

 

Janez Zalaznik

Janez Zalaznik (Ljubljana, 1963) je leta 1987 diplomiral pri prof. Janezu Berniku na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani, smer slikarstvo. Poleg slikarstva se ukvarja tudi s fotografijo, grafičnim oblikovanjem, pedagoškim delom in likovno publicistiko. Od leta 2006 je pri JSKD izdal osem likovnih priročnikov. Zapise o likovnih razstavah doma in v tujini je objavljal v Mladini, Likovnih besedah, Razgledih in v reviji Ampak. Poučuje risanje in slikanje na likovnih tečajih, delavnicah in v likovnih društvih ter pripravlja teoretična predavanja o umetnosti in vodene oglede kulturno-umetnostnih destinacij.

DODATNE INFORMACIJE

Monika Ivančič Fajfar

producentka za likovno dejavnost

 

T: (01) 2410 515
F: (01) 2410 510
e-pošta: monika.ivancic-fajfar@jskd.si