LIKOVNA DEJAVNOST /LIKOVNI TEČAJI IN DELAVNICE

 

Naziv tečaja:

 

 

TEČAJ IZDELAVE MOZAIKA

Kraj izvedbe:

 

Likovna delavnica JSKD, Beethovnova 5, Ljubljana

Termin:

 

sobota in nedelja, 7. in 8. maj 2022, 20 ur

Mentor:

 

Aljaž Vidrajz

Število udeležencev:

 

8 - 10

 

Predznanje ni pomembno.

Cena:

 

100 €

Rok prijave:
 

15. april 2022 oz. do zapolnitve mest

 

Udeleženci se spoznajo s kratko zgodovino mozaika, nato pa jih mojster mozaika strokovno vodi čez proces izdelave klasičnega mozaičnega motiva z uporabo rimske direktne tehnike in avtentičnih materialov.

VSEBINA

Tečajniki najprej spoznajo osnovne mozaične tehnike, mozaična orodja in materiale, nato pa začnejo z izdelavo prvega izdelka. Tisti ki se bodo z mozaikom srečali prvič, bodo izdelovali dva osnovna mozaična motiva, preko katerih bodo spoznali zakonitosti direktne rimske mozaične tehnike in se naučili rokovati s tradicionalnimi mozaičnimi orodji. Naučili se bodo tudi priprave materiala za mozaik (sekanja marmornatih tesser z martellino, posebnim kladivom).Tisti, ki so osnovni vaji že opravili na predhodnih tečajih, bodo lahko znanje poglabljali z izdelavo bolj kompleksnih mozaičnih motivov, ki jih bodo izbrali skupaj z mojstrom. Mozaiki potrebujejo približno en teden za sušenje, po tem pa jih bo mojster pripravil za stensko oz. namizno dekoracijo in jih boste lahko odnesli domov.

POTEK, TRAJANJE in KRAJ SEMINARJA

Izobraževanje bo potekalo v soboto in nedeljo, 7. in 8. maja 2022, od 10. do 17. ure, v Likovni delavnici JSKD na Beethovnovi 5 v Ljubljani. Odmor za kosilo je predviden med 13. in 14. uro.

ROK PRIJAVE IN PLAČILO

Prijava je možna prek spletne prijavnice:

Prijavnico izpolnite najkasneje do 15. aprila 2022 oziroma do zapolnitve mest.

Prijavljenim bomo po izteku prijavnega roka poslali obvestilo z vsemi potrebnimi informacijami ter predračun in položnico za plačilo kotizacije. Poravnati jo je treba v celoti pred začetkom tečaja.

Število udeležencev je omejeno na 10. Če bo prijav premalo, bomo delavnico odpovedali. Če bo prijav več, kot je prostih mest, bomo upoštevali vrstni red prijav oziroma motivacijski opis. Če se boste prijavili, pa kasneje ugotovili, da se delavnice ne morete udeležiti, odpovejte takoj. Že plačano kotizacijo vrnemo samo v primeru bolezni, če predložite zdravniško potrdilo.

CENA

Kotizacija za tečaj znaša 80 €. Cena vključuje potreben material in DDV. Kotizacijo je potrebno poravnati pred pričetkom izobraževanja. Predračun pošljemo po e-pošti na naslov , ki ga navedete v prijavnici.

KOMU SO IZOBRAŽEVANJA NAMENJENA:

Odraslim, študentom in dijakom višjih letnikov, ljubiteljskim likovnikom, kreativcem, mentorjem likovnih skupin in vsem, ki želijo pridobiti različna znanja na področju likovne teorije in prakse.

POTRDILO O UDELEŽBI:

Udeleženci prejmejo potrdilo o izobraževanju. Udeleženci bodo na koncu delavnice prejeli potrdilo o opravljenem strokovnem izobraževanju. Izobraževanje se vrednoti v skladu s 16. oz. 19. členom Pravilnika o napredovanju zaposlenih v vzgoji in izobraževanju v nazive.

KAJ MORATE ŠE VEDETI?

Število udeležencev na izobraževanju je najmanj 8 in največ 10. Če bo prijav premalo, bomo tečaj odpovedali. V primeru večjega števila prijav imajo prednost prej prijavljeni.

Za udeležbo ne potrebujete posebne opreme, s seboj prinesite le predpasnik za zaščito oblačil.

Udeleženci delavnic za svojo varnost odgovarjajo sami. Priporočamo, da imajo urejeno nezgodno zavarovanje. Izobraževalni programi bodo izvedeni v skladu z epidemiološkimi pogoji in uredbami državnih organov, o čemer bomo prijavljene udeležence sproti obveščali.

Mozaiki potrebujejo približno en teden za sušenje, po tem pa jih bo mojster pripravil za stensko oz. namizno dekoracijo. Prevzeli jih boste na JSKD po vnaprejšnjem dogovoru.

O MENTORJU

 Aljaž Vidrajz

 

Aljaž Vidrajz

Mozaicist Aljaž Vidrajz se je izšolal v Italiji na Scuola Mosaicisti del Friuli. Deluje kot samostojni umetnik, svoje znanje pa predaja na rednih tedenskih in vikend delavnicah mozaika v svojem ateljeju. Kot strokovni sodelavec sodeluje z Univerzo v Ljubljani ALUO, Univerzo za tretje življenjsko obdobje in osnovnimi šolami. Leta 2019 je Slovenijo zastopal v Abu Dhabiju na razstavi z naslovom Sheikh Zayed and Europe: A Journey. Istega leta je gostoval na prvi umetniški koloniji v Savdski Arabiji, kot eden izmed 39 povabljenih umetnikov iz vsega sveta. Med 17. 2. in 10. 3. 2022 se s samostojno razstavo predstavlja v Galeriji Domžale.

Več informacij:

https://www.aljazvidrajz.com/

 

DODATNE INFORMACIJE

Monika Ivančič Fajfar

producentka za likovno dejavnost

 

T: (01) 2410 515
F: (01) 2410 510
e-pošta: monika.ivancic-fajfar@jskd.si