LIKOVNA DEJAVNOST /LIKOVNI TEČAJI IN DELAVNICE

 

Naziv tečaja:

 

 

RISANJE PREDMETOV
(celoletni tečaj risanja)

Kraj izvedbe:

 

Spletno izobraževanje
Primerno za začetnike

Termin:

 

enkrat tedensko, ponedeljek, 18.00–19.30, začetek 11. oktobra 2021, oktober 2021–maj 2022 (26 srečanj - 52 ur)

Mentorica:

 

akademska slikarka Slađana Mirtović

Cena:

 

190,00 EUR / z vključenim priročnikom

Rok prijave:
 

1. oktober 2021

risanje predmetov

 

Začetni tečaj risanja predmetov je namenjen vsem, ki bi želeli spoznati osnove študijskega risanja predmetov, kot tudi tistim, ki bi želeli obnoviti in poglobiti že osvojena znanja. Tečaj bo organiziran interaktivno v obliki tedenskih spletnih srečanj.

 

VSEBINA

  1. Risba je temelj vsake likovne kreacije, še preden razmišljamo z barvo ali glino, se soočamo z linijo, obrisom, osnutkom ali idejno skico. V okviru tečaja bomo postopoma spoznavali zakonitosti risanja geometrijskih teles in risanja po opazovanju. Pri tem se bomo seznanili z linearno perspektivo in prostorskimi plani.

  2. Tečaj bo organiziran interaktivno v obliki tedenskih spletnih srečanj. Vsako srečanje bo vsebovalo razlago temeljnih risarskih pojmov z ogledom predlog ter smernice za risarske naloge, ki jih bodo tečajniki reševali doma. Sledili bodo pregled, analiza in korekture nastalih nalog, ki jih bodo tečajniki poslali v obliki fotografije/skena. Vsak peti teden tečaja bodo po predhodni najavi na voljo individualne konzultacije (v živo), tako da bodo tečajniki lahko pokazali nastala dela in se pogovorili z mentorico.

O MENTORICI

 

Slađana Mitrović

 

Slađana Mitrović

Slađana Mitrović je akademska slikarka in profesorica likovne umetnosti. Diplomirala je na oddelku za slikarstvo Akademije za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani leta 2009 in leta 2006 na Oddelku za likovno umetnost v Mariboru. S področja zgodovinske antropologije je doktorirala na ISH - Podiplomski humanistični fakulteti leta 2013. Med leti 2013 in 2014 je s pomočjo štipendije francoske vlade študijsko bivala v Parizu. Pri založbi Studia Humanitatis je objavila je znanstveno monografijo Užitek in nelagodje. Ženska podoba in seksualno 20. stoletja.

 

POTEK, TRAJANJE in KRAJ SEMINARJA

Tečaj poteka enkrat tedensko, ob ponedeljkih od 18.00 do 19.30 preko spletne aplikacije. Obseg tečaja je 52 ur oziroma 26 srečanj s pričetkom 13. oktobra, predviden zaključek tečaja je v maju. Med prazniki in šolskimi počitnicami se tečaj ne izvaja oziroma se izvaja po dogovoru.

ROK PRIJAVE IN PLAČILO

Prijava je možna prek spletne prijavnice:

PRIJAVNICA

Prijavnico izpolnite najkasneje do 1. oktobra 2021 oziroma do zapolnitve mest.

Prijavljenim bomo po izteku prijavnega roka poslali obvestilo z vsemi potrebnimi informacijami ter predračun in položnico za plačilo kotizacije. Poravnati jo je treba v celoti pred začetkom tečaja.

Število udeležencev je omejeno na 8 – 12. Če bo prijav premalo, bomo delavnico odpovedali. Če bo prijav več, kot je prostih mest, bomo upoštevali vrstni red prijav oziroma motivacijski opis. Če se boste prijavili, pa kasneje ugotovili, da se delavnice ne morete udeležiti, odpovejte takoj. Že plačano kotizacijo vrnemo samo v primeru bolezni, če predložite zdravniško potrdilo.

CENA

Kotizacija za celoletni tečaj znaša 190 €. V ceno je vključen priročnik. Programi JSKD so subvencionirani za vse udeležence. Polna cena tečaja je 380 €.

KOMU SO IZOBRAŽEVANJA NAMENJENA

Odraslim, študentom in dijakom višjih letnikov, ljubiteljskim likovnikom, kreativcem, mentorjem likovnih skupin in vsem, ki želijo pridobiti specifična znanja na področju likovne teorije in prakse. Izobraževanje je primerno za začetnike.

KAJ POTREBUJETE ZA UDELEŽBO

Računalnik s kamero in mikrofonom ter internetno povezavo. Pripomočke za risanje (svinčnik trdote 2B in bel papir formata A3, šilček in radirko). Fotoaparat/telefon ali skener, da boste vaše risbe po e-pošti posredovali mentorici.

POTRDILO O UDELEŽBI

Udeleženci prejmejo potrdilo o izobraževanju po pošti. Izobraževanje se točkuje v skladu s Pravilnikom o spremembah in dopolnitvah Pravilnika o napredovanju zaposlenih v vzgoji in izobraževanju v nazive.

KAJ MORATE ŠE VEDETI?

V primeru tehničnih težav na strani organizatorja ali odpovedi zaradi višje sile, bo organizator zagotovil nadomestne termine. Za tehnične težave na strani udeleženca in zamujena predavanja ne odgovarjamo.

DODATNE INFORMACIJE

Monika Ivančič Fajfar

producentka za likovno dejavnost

 

T: (01) 2410 515
F: (01) 2410 510
e-pošta: monika.ivancic-fajfar@jskd.si