LIKOVNA DEJAVNOST /LIKOVNI TEČAJI IN DELAVNICE

 

Naziv tečaja:

 

 

SLADKO ŽIVLJENJE.

Tečaj oblikovanja unikatne keramike

Kraj izvedbe:

 

Ljubljana, Likovna delavnica JSKD, Beethovnova 5

Termin:

 

2 × petek popoldne in sobota: 5. in 6. ter 12. in 13. november 2021 / 24 ur

Mentorica:

 

Lučka Šićarov

Cena:

 

100 € z vključenim materialom in peko izdelkov

Predznanje:

 

tečaj je primeren tudi za začetnike

Rok prijave:
 

24. oktober 2021

 

 

Udeleženci bodo izdelali uporaben predmet (podstavek za torto, šatuljo za sladkarije, krožnik za piškote ipd.) in ga kreativno nadgradili. Tečaj bo namenjen spoznavanju načinov oblikovanja keramike in dekorativnih tehnik ter iskanju kreativnih likovnih rešitev na izbrano tematiko.

 

Vsebina

Na tečaju se bomo spoznali z materialom in načini priprave gline, mentorica bo spregovorila tudi o raznoliki uporabi le-te v različnih zgodovinskih obdobjih ter o tehnologijah, ki so se je jih v določenih obdobjih posluževali. Spoznavali bomo keramične tehnologije in se ukvarjali z oblikovanjem poljubne forme iz notranjega in zunanjega kalupa ter valjane plošče. Formo bomo okrasili z dekorativnimi tehnikami kot so aplikacija, perforacija, pečat, tekstura, spraskana risba, nizki relief, steklo, podglazure, engobe, barvne gline, šablone ... Izdelke bomo odžgali v peči, tako da bodo trajno uporabni.

O MENTORICI

 

Lučka Šićarov

Lučka Šićarov (1958) je dipl. filozofinja in pedagoginja, se ukvarja z oblikovanjem unikatne keramike, ter od leta 1996 tudi s poučevanjem keramike pri Javnem skladu RS za kulturne dejavnosti in na Univerzi za tretje življenjsko obdobjem, kjer je za študijski krožek za keramiko leta 1997 prejela tudi priznanje Andragoškega centra Slovenije za izjemne dosežke pri učenju. Obenem svoja avtorska dela od 1987 predstavlja na številnih samostojnih, skupinskih in mednarodnih razstavah. Za svoje delo je prejela več mednarodnih priznanj in nagrad.

POTEK, TRAJANJE in KRAJ SEMINARJA

Izobraževanje bo potekalo v likovni delavnici JSKD na Beethovnovi 5 v Ljubljani po sledečem urniku:

1. sklop
Petek, 5. 11. 2021 od 17. do 20. ure
Sobota, 6. 11. 2021 od 10. do 17. ure (odmor za kosilo 13.00-14.00)

2. sklop
Petek, 12. 11. 2021 od 17. do 20. ure
Sobota, 13. 11. 2021 od 10. do 17. ure (odmor za kosilo 13.00-14.00)

ROK PRIJAVE IN PLAČILO

Prijava je možna najkasneje do 24. oktobra 2021 oziroma do zapolnitve mest prek spletne prijavnice:

PRIJAVNICA

Prijavljenim bomo po izteku prijavnega roka poslali obvestilo z vsemi potrebnimi informacijami ter predračun in položnico za plačilo kotizacije. Poravnati jo je treba v celoti pred začetkom tečaja.

Število udeležencev je omejeno na 8. Če bo prijav premalo, bomo delavnico odpovedali. Če bo prijav več, kot je prostih mest, bomo upoštevali vrstni red prijav oziroma motivacijski opis. Če se boste prijavili, pa kasneje ugotovili, da se delavnice ne morete udeležiti, odpovejte takoj. Že plačano kotizacijo vrnemo samo v primeru bolezni, če predložite zdravniško potrdilo.

CENA

Kotizacija za tečaj znaša 100€. Programi JSKD so subvencionirani za vse udeležence. Polna cena tečaja je 200€.

KOMU SO IZOBRAŽEVANJA NAMENJENA:

Odraslim, študentom in dijakom višjih letnikov, ljubiteljskim likovnikom, kreativcem, mentorjem likovnih skupin in vsem, ki želijo pridobiti specifična znanja na področju likovne teorije in prakse.

KAJ POTREBUJETE ZA UDELEŽBO:

Material za delo je vključen v ceno delavnice. Ob potrditvi prijave prejmete navodila katera osnovne pripomočke/orodje je zaželeno, da si priskrbite udeleženci sami.

POTRDILO O UDELEŽBI:

Udeleženci prejmejo potrdilo o izobraževanju. Izobraževanje se točkuje v skladu s Pravilnikom o spremembah in dopolnitvah Pravilnika o napredovanju zaposlenih v vzgoji in izobraževanju v nazive.

KAJ MORATE ŠE VEDETI?

Udeleženci delavnic za svojo varnost odgovarjajo sami. Priporočamo, da imajo urejeno nezgodno zavarovanje. Izobraževalni programi bodo izvedeni v skladu z epidemiološkimi pogoji in uredbami državnih organov, o čemer bomo prijavljene udeležence sproti obveščali. Udeleženci morajo izpolnjevati pogoj PCT.

DODATNE INFORMACIJE

Monika Ivančič Fajfar

producentka za likovno dejavnost

T: (01) 2410 515
F: (01) 2410 510
e-pošta: monika.ivancic-fajfar@jskd.si