LIKOVNA DEJAVNOST /LIKOVNI TEČAJI IN DELAVNICE

 

Naziv tečaja:

 

 

VEŠČINA RISANJA
(celoletni tečaj risanja za nadaljevalce)

Kraj izvedbe:

 

Ljubljana, Likovna delavnica JSKD, Beethovnova 5
 (v primeru zaprtja preko spleta)

Termin:

 

enkrat tedensko, četrtek, 18.00–19.30, začetek 13. oktobra 2022, od oktobra 2022 do maja 2023 (26 srečanj - 52 ur)

Primerno za nadaljevalce, ki so že obiskovali Uvod v veščino risanja pri Mentorju Tonetu Račkemu
8 udeležencev

Mentor:

 

akademski slikar Tone Rački

Cena:

 

210,00 EUR

Rok prijave:
 

25. september 2022

veščina risanja

 

Na nadaljevalnem tečaju udeleženci, ki so predhodno obiskovali Uvod v veščino risanja izpopolnjujejo in poglabljajo veščino risanja predmetov ali si izberejo katerega od programov za razvijanje posebnih veščin. Tečaje vodi izkušeni mentor risanja Tone Rački, avtor priljubljenih priročnikov za učenje risanja.

 

VSEBINA

Izobraževanje obsega zahtevnejše vaje v risanju in je namenjen tečajnikom, ki so predhodno obiskovali Uvod v veščino risanja. V nadaljevalnem tečaju udeleženci poglabljajo in razvijajo posebne veščine po lastnem izboru, kot so:

- risanje predmetov na zahtevnejši ravni

- risanje prostora s pomočjo linearne perspektive

- prikazovanje volumna s pomočjo senčenja

- risanje človeške ali živalske figure

- risanje rastlin in cvetja

- risanje krajine

Delavnice potekajo v obliki tedenskih srečanj v likovni delavnici na Beethovnovi ulici v Ljubljani. V primeru, da izvedba v živo ne bo mogoča, bodo imeli tečajniki možnost dela z mentorjem preko e-pošte ter po dogovoru občasnih individualnih konzultacij.

  1. O MENTORJU

 

Tone Rački

Akademski slikar Tone Rački je diplomiral na Akademiji za likovno umetnost  v Ljubljani leta 1973. Študiral je tudi na Pedagoški akademiji pri prof. Zoranu Didku, kjer se je začel zanimati za metode umetnostne vzgoje, kar je opredelilo njegovo nadaljnje delo. Ukvarja se s pedagoškim delom na področju vizualnih medijev: filma, videa, animiranega filma, stripa in likovne umetnosti. Zanimajo ga predvsem metode podajanja likovnih veščin. Razvija in uvaja sisteme praktičnih vaj za osvajanje znanj na posameznih likovnih področjih. Izsledke svojega pedagoškega dela objavlja v številnih člankih in samostojnih publikacijah. Pri JSKD so izšle naslednje knjige: Veščina likovne kompozicije, Veščina risanja 1 – Predmeti in prostor, Veščina risanja 2 – Človeška figura, Veščina risanja 3 – Majhne skrivnosti velikih mojstrov ter Veščina slikanja – Barve.

POTEK, TRAJANJE in KRAJ SEMINARJA

Tečaj poteka enkrat tedensko, ob četrtkih od 18.00 do 19.30 v likovni delavnici JSKD na Beethovnovi 5 v Ljubljani. Obseg tečaja je 52 ur oziroma 26 srečanj s pričetkom 13. oktobra, predviden zaključek tečaja je v maju. Med prazniki in šolskimi počitnicami se tečaj ne izvaja oziroma se izvaja po dogovoru.

ROK PRIJAVE IN PLAČILO

Prijava je možna prek spletne prijavnice:

PRIJAVNICA

Prijavnico izpolnite najkasneje do 25. septembra 2022 oziroma do zapolnitve mest.

Prijavljenim bomo po izteku prijavnega roka poslali obvestilo z vsemi potrebnimi informacijami ter predračun in položnico za plačilo kotizacije. Poravnati jo je treba v celoti pred začetkom tečaja.

Število udeležencev je omejeno. Če bo prijav premalo, bomo delavnico odpovedali. Če bo prijav več, kot je prostih mest, bomo upoštevali vrstni red prijav oziroma motivacijski opis. Če se boste prijavili, pa kasneje ugotovili, da se delavnice ne morete udeležiti, odpovejte takoj. Že plačano kotizacijo vrnemo samo v primeru bolezni, če predložite zdravniško potrdilo.

CENA

Kotizacija za celoletni tečaj znaša 210 €. V ceno je vključena šolnina, materiali za risanje ter DDV.

KAJ MORATE ŠE VEDETI?

Udeleženci delavnic v času trajanja delavnice za svojo varnost odgovarjajo sami. Priporočamo, da imate urejeno nezgodno zavarovanje.

DODATNE INFORMACIJE

Monika Ivančič Fajfar

producentka za likovno dejavnost

 

T: (01) 2410 515
e-pošta: monika.ivancic-fajfar@jskd.si